Al ligt de Wageningse Berg, het oude stadion van FC Wageningen, er nog zo mooi bij, betaald voetbal zal er nooit meer gespeeld worden. Dat is jammer, maar zoals het nu loopt blijft het icoon wel gespaard en verrijzen er geen Vinex-woningen op de plek waar ooit Gerdo Hazelhekke en Bert van Geffen furore maakten.

Zo af en toe wordt er een wedstrijd gespeeld en staan er weer mensen naar voetbal te kijken op de monumentale staantribune aan de lange zijde. Dit weekend (zaterdag 17 september) troffen sv RAP (eigenlijk met het Black Devils erachter, vanwege een fusie, maar bij deze maak ik gebruik van mijn dichterlijke vrijheid en laat deze toevoeging achterwege) en DSV Concordia elkaar in het kader van een replay van de bekerfinale uit 1906.

Holdert beker

Op het spel stond de Holdert beker, een voorloper van de KNVB Beker. De Holdert beker was een wisseltrofee die in 1944 zoek raakte en op initiatief van DSV Concordia werd deze wedstrijd georganiseerd en werden replica’s van de beker vervaardigd, zodat die uitgereikt konden worden aan de clubs die ‘m ooit wonnen. Een prachtig initiatief en er was geen betere plek denkbaar voor dit festijn dan De Berg. RAP won met maar liefst 6-4 en de man die het herrezen kegelscorebord bediende kreeg een stevige workout te verwerken.