De Wageningse Berg leeft [fotorepo]

Onmogelijk om de Wageningse Berg van FC Wageningen te passeren zonder een kort bezoekje. Zeker op dinsdagochtend wanneer de vrijwilligers er aan het werk zijn om het stadion in optimale conditie te houden.

Bol.com

U zult er geen achterdocht ervaren, of onverschillige figuren die het worst zal zijn wat er gebeurt met historische grond. Nee, eerder kunt u zich voorbereiden op een bak koffie, gezelligheid, veel clubliefde en vrolijk enthousiasme.

Harold van Kooten is daar wel een uitgesproken voorbeeld van. Zijn ziel en zaligheid legt hij in het levend houden van de Berg. Zo vertelt hij opgetogen over een sleepnet dat onlangs is gevonden. “Met dat ding achter zijn auto heeft Fritz Korbach nog over het trainingsveld gereden om het egaal te maken. Dat veld was na een paar weken trainen altijd al één grote zandvlakte.” Met een vette glimlach laat hij het zien. Een lelijk ding, maar wel van groot clubhistorisch belang.

Vrijwilligers

Stadioncoördinator Herman Suijdendorp vertelt over het oude scorebord dat de vrijwilligers aan het nabouwen zijn. Compleet met pilonen. “Die zijn nagemaakt. Maar we kregen wel het originele wapen van Wageningen dat ooit in het scorebord verwerkt zat. Iemand had het thuis liggen.”

Aan de voorkant van het stadion zijn de heren bezig de zaak in oude staat terug te brengen. Dat was ooit een keurige verhoging met natuursteen erop. De overwoekering maakt dat onzichtbaar. Inmiddels is het onkruid verwijderd en liggen de stenen keurig opgestapeld te wachten op de stratenmaker die ze weer strak terug gaat leggen. De Berg is dankzij deze mannen geen ruïne meer; het is een prachtig overblijfsel uit voorbije voetbaltijden.

Bol.com

Noot van de redactie: op 11 maart aanstaande is er in het kader van NLdoet een soort open dag op de Berg. U kunt dan een kijkje nemen op de Wageningse Berg en het goede werk van de vrijwilligers met eigen ogen aanschouwen.

terug naar overzicht

Lees verder...