Joris van de Wier startte zijn Road to Wembley in Whickham. De dertiende stop voor zijn boek Van Whickham naar Wembley: Sudbury.

De droom van veel clubs die op het zevende en achtste niveau spelen, is het bereiken van de First Round Proper. Afgelopen seizoen was AFC Sudbury de enige achtstedivisionist die dat lukte. AFC Sudbury werd er rijkelijk voor beloond, want de lokale profclub Colchester United rolde uit de koker.

Wekenlang was het dorp in de ban van de bekerwedstrijd tussen AFC Sudbury en Colchester United. Een klassiek geval van cup fever. Straten werden versierd in de clubkleuren, het standbeeld van Thomas Gainsborough op het centrale plein kreeg een Sudbury-sjaal om en in de lokale pub kon je een Sudbury-cocktail bestellen.

De club had hun stadion makkelijk drie keer kunnen uitverkopen, maar mocht helaas maar tweeduizend mensen toelaten. De profs uit Colchester hadden geen enkele moeite met de amateurs en wonnen met 0-4, maar geen mens in Sudbury zal daar echt om malen.

Meer over Joris’ Road to Wembley in zijn nieuwe boek Van Whickham naar Wembley, te bestellen in de Staantribune Webshop!