Waarom het wedden op voetbalwedstrijden zo ongelofelijk populair is geworden

Of je nu in het stadion zit of voetbal kijkt op de televisie, het zal je niet ontgaan zijn dat er steeds nieuwe opties zijn met betrekking tot het gokken op voetbal. Helemaal sinds het in Nederland legaal is geworden om online in te zetten.

Bol.com

Voetbal en gokken hebben de laatste decennia nauwe relaties met ontwikkeld. Helemaal sinds de opkomst van het online gokken in het begin van de jaren negentig hebben steeds meer clubs in bijvoorbeeld Engeland en Spanje gekozen voor wat een miljardenindustrie is geworden. Waarom is het zo ongelofelijk populair geworden? Er zijn een aantal redenen dat dit een dergelijk goede combinatie is.

Voetbal is gemakkelijk te begrijpen

We zullen het niet hebben over het feit dat concepten als buitenspel, wel of niet laatste man en hands voor sommigen nog steeds onduidelijk zijn. Het concept achter voetbal is relatief simpel en het spel is gemakkelijk genoeg om te begrijpen voor mensen die zich er niet veel voor in willen lezen. Als je dat vergelijkt met de wiskundige berekeningen met poker bijvoorbeeld dan is het al snel duidelijk waarom zoveel meer mensen de voorkeur geven aan het inzetten op voetbal.

Het spel zelf is onvoorspelbaar

Natuurlijk de legendarische quote van Gary Lineker niet meegerekend (‘Voetbal is een eenvoudig spel: 22 mannen lopen achter een bal gedurende 90 minuten en op het einde winnen de Duitsers’), het feit is wel dat voetbal altijd onvoorspelbaar is. Het feit dat het vlak voor tijd nog 2-0 staat voor jouw favoriete ploeg betekent niet dat je met de volle 3 punten naar huis gaat. Juist omdat voetbal zo onvoorspelbaar is geeft dat een extra dimensie aan het inzetten op voetbal. Dat maakt het allemaal toch weer net iets spannender.

Je kunt echt op alles inzetten

Vroeger keken we de Eredivisie en misschien hier en daar een wedstrijd uit de Bundesliga. Tegenwoordig kun je echt enorm veel competities volgen met een simpel televisie abonnement en kun je online informatie vinden over competities waar je misschien niet eens van wist dat ze bestonden. Je hoeft het dus niet alleen bij Nederland te houden, ook als je daar het meeste verstand van hebt.

Natuurlijk weet je dat de meeste wedstrijden en competities van augustus tot mei worden gespeeld. Dat betekent echter niet dat je in juli en juli niet de kans krijgt om uit een aantal wedstrijden te kiezen. Er zijn heel wat competities zijn die niet het gebruikelijke schema volgen.

We hebben het over competities als Zweden, Noorwegen, IJsland, Kazachstan, en Finland. Deze worden om voor de hand liggende redenen tijdens de zomermaanden gespeeld. Eigenlijk maakt het niet uit welke tijd van het jaar het is, je hebt de kans om te kiezen uit een groot aantal wedstrijden om een gokje op te wagen. Het moet gezegd worden dat voetbal praktisch de enige sport is die je zo’n kans biedt. Andere hebben meestal een vrij strak schema.

Het maakt de wedstrijden interessanter

Misschien zit je een wedstrijd te kijken die een bloedeloze 0-0 lijkt te gaan worden. Dat is op zich vrij saai en misschien zelfs het kijken niet waard. Maar als je een paar euro hebt gezet op het feit dat het 1-0 zou worden voor de thuisploeg dan zit je met geknepen billen te kijken naar een corner in de laatste minuut. Het inzetten op voetbal maakt zelfs de minder spannende wedstrijden veel spannender om naar te kijken.

terug naar overzicht

Lees verder...