The Vetch, Swansea City [fotorepo]

In mijn eerste jaren als Engelandvaarder was ik vooral bezig met het vincken van stadions die op het punt van verdwijnen stonden. Een van die grounds was The Vetch van Swansea City.

Bol.com

Sinds ik de documentaire That Final Day van Tom Egbers zag, wilde ik er een keer heen. Daarvoor moest ik opschieten, want in 2005 gingen de Swans het stadion verlaten. In november 2004 vertrok ik met drie anderen voor een dagtripje naar Wales.

Op het programma stond een wedstrijd van Swansea City tegen Bristol Rovers in League Two. De wedstrijd was er een met typisch hotseknotsebegoniavoetbal. Uiteindelijk won Swansea City met 1-0 dankzij een doelpunt van legende Lee Trundle. Maar de wedstrijd was bijzaak. Het ging om The Vetch en het stadion maakte alle verwachtingen waar.

De staantribunes, de intimiderende sfeer en het uitzicht over de stad. Alles klopte. Na afloop mochten we nog even het veld op. Bijna 24 uur na het vertrek uit Tilburg was ik weer thuis. De volgende dag stond ik slaapdronken op het voetbalveld, maar het was het allemaal waard geweest.

terug naar overzicht

Lees verder...