AA Gent naar De Wageningse Berg

“Geweldig”, zegt een lid van de Gentse technische staf. “Gisteren zaten hier in de kantine wel 25 mensen van FC Wageningen. Oud-spelers, supporters. Allemaal liefhebbers.” De man geniet van de voetbalsfeer die nog altijd op De Wageningse Berg hangt. Ook de vrijwilligers zijn zichtbaar in hun nopjes met de bedrijvigheid in hun stadion.

Bol.com

De poorten staan open, er wordt koffie gedronken en geklust. Zo worden momenteel de tribunebanken voor het voormalige sponsorhome voorzien van groene en witte verf. Op het gemakkie, want binnen de poorten van De Wageningse Berg is het gemoedelijkheid troef. Dat had zomaar heel anders kunnen zijn. Enige jaren geleden werden ambitieuze plannen gepresenteerd voor het ‘Future Center Wageningen’. Vooralsnog is het er niet van gekomen (“De Groenen waren het er niet mee eens”) en dat is voor liefhebbers van nostalgie een goede zaak.

De Berg is nog altijd De Berg en ligt er dankzij de noeste arbeid van de vrijwilligers piekfijn bij. Geen onkruid, troep of andere ellende. Maar wel volop enthousiasme om het stadion in stand te houden. En dat lukt wonderwel. Zeker als er clubs als AA Gent komen trainen op de puike grasmat. Laat dat maar wat vaker gebeuren.

terug naar overzicht

Lees verder...