Stadio Olimpico, Rome [fotorepo]

Deze week speelt Feyenoord de tweede uitwedstrijd in de Europa League, tegen FC Midtjylland in het Deense Herning. Zo’n zeshonderd Feyenoordsupporters zitten donderdag in het uitvak en wellicht nog enige tientallen daarbuiten. Het vorige uitduel in deze poulefase, tegen Lazio in Stadio Olimpico, waren er officieel geen supporters van de club uit Rotterdam-Zuid welkom. Toch zaten er zo’n dertig Feyenoorders – via allerlei verschillende wegen waarover we verder niet gaan uitweiden, what happens in Rome, stays in Rome, weet je wel – undercover op de Romeinse vakken. Plus één NAC-supporter achter het doel: Marco Magielse.

Blendle

De huisfotograaf van Staantribune was er niet om de prestaties van het elftal van voormalig NAC-speler Arne Slot (die hem nog hartelijk gedag zei) vast te leggen, maar voor zijn – na Final Whistle (Verenigd Koninkrijk) en Plein (België) – volgende meesterwerk: Curva. Hét fotoboek over Italiaanse stadions zal in het najaar van 2024 verschijnen. Tot die tijd zal Meesterfotograaf Magielse regelmatig afreizen naar de Laars, al dan niet in het gezelschap van een Staantribune-redacteur. De eerste stop was dus in Rome.

Stadio Olimpico

De thuishaven van SS Lazio en AS Roma is misschien niet het mooiste stadion van Italië – al verschillen de meningen over welk bouwwerk dat dan wél is – maar een stadion dat tussen 1928 en 1937 is gebouwd, toen nog onder de naam Stadio dei Cipressi, en een capaciteit heeft van 72.700 plaatsen, hoort natuurlijk wel thuis in een fotoboek over Italiaanse stadions. Magielse legde Stadio Olimpico vast, zoals alleen hij dat kan. Op de Staantribune-burelen wordt hij dan ook liefkozend San Marco genoemd. Bekijk de voorproefjes hieronder en geniet.

We zullen je regelmatig op de hoogte houden van San Marco’s Calcio Tour!

 

terug naar overzicht

Lees verder...