Staantribune #36 – Upton Park is uit!

Staantribune nummer 36 – Upton Park is uit! West Ham United verhuisde in 2016 van Upton Park naar London Stadium. Joris van de Wier keerde vijf jaar later terug naar de wijk waar het iconische stadion lag. Hij bezocht vijf bijzondere plekken die een belangrijke rol hebben gespeeld in het DNA van West Ham United.

Bol.com

Daarnaast blikken we terug op de goals van Hans Visser, waardoor FC Utrecht in 1996 ternauwernood nacompetitie wist te voorkomen. En er is aandacht over de opkomst en ondergang van de Scheveningse profclub Holland Sport, waar ook ‘onze’ Joop van Maurik enige seizoenen voetbalde. En Eric de Jager dook in de opmerkelijke haat-liefdeverhouding die Finland heeft met de voetbalsport. Dave Aalbers ging naar Lissabon voor de derby tussen Benfica en Sporting Clube de Portugal.

Ook spraken we uitgebreid met keeper Nikolay Mihaylov, die deel uitmaakte van wellicht het beste FC Twente ooit, en de vergeten AZ-speler Richard van der Meer en zijn voormalige medespelers van het succesteam dat begin jaren tachtig landskampioen werd. De talentvolle, maar bescheiden verdediger nam op jonge leeftijd afscheid nam van het profvoetbal.

Staantribune #36 - Upton Park

Daarnaast vaste onderdelen zoals de columns van Frank Heinen – die ook een portret van Salif Keita voor zijn rekening nam – en van Hans Douw, de ‘Groundhopper des Vaderlands‘. Ook De Voetbalstad (dit keer over Breda), De Verzamelaar (ditmaal van een bijzondere ‘cijfertjesfreak’) en Het Seizoen (over Roda JC in 1994-1995, toen de club uit Limburg tweede werd achter Ajax).

Dat alles uiteraard weer gelardeerd met schitterende fotomateriaal. Van onder meer meesterfotografen Marco Magielse en Stuart Roy Clarke. Hij legde de kampioenswedstrijd van Manchester City in 2002 op bijzonder fraaie manier vast.

Bestel Staantribune 36 nu in de Staantribune webshop.

terug naar overzicht

Lees verder...