Voetballers en poker – een favoriete hobby van de sterren

Voetballers staan massaal in de belangstelling van het publiek en zich blootgesteld voelen aan voortdurende evaluatie. Bijna elke beweging wordt geanalyseerd en onder de loep genomen. Dit kan ertoe leiden dat voetballers voor hun vrije tijd een activiteit kiezen die hen in staat stelt eens volledig aan deze realiteit te ontsnappen. Velen spelen golf, sommigen proberen andere sporten.

Bol.com

Veel wedstrijdsporters lijken echter niet in staat de competitie volledig te blokkeren. Het pokerspel met zijn psychologische en strategische componenten is ook een favoriet van voetballers als het gaat om mentaal evenwicht. Iedereen heeft de kans om deze fascinatie van het pokerspel te ervaren. Bij bet365 casino zijn er talrijke pokertafels beschikbaar voor beginners en gevorderde spelers. Hier kun je leren hoe je poker moet spelen en je eerste strategieën toepassen.

1. De wil om te winnen en het pokerspel

Waarom het pokerspel zo fascinerend is, wordt op het eerste gezicht al snel duidelijk. Het is een spel waarbij verschillende spelers het tegen elkaar opnemen en het doel is de andere spelers te verslaan. Alle middelen zijn toegestaan, zelfs bluffen is wettelijk in het spel geïntegreerd, waardoor poker en voetbal al een zekere overeenkomst vertonen. Het idee van competitie drijft competitieve atleten, het leidt ertoe dat zij topprestaties kunnen leveren. Dit is ook vereist in het pokerspel, ook al zijn de topprestaties hier meer mentaal van aard.

Voetballers beoefenen een fysiek zeer inspannende sport en worden dus al gauw geconfronteerd met precies het tegenovergestelde. Bij poker zitten mensen aan tafel en komt het zweten meer door de psychologische spanning. Daarom is het natuurlijk heel aantrekkelijk om een heel andere spanning te voelen, maar dan wel een die nog steeds de sensatie van een sportwedstrijd heeft. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de twee spellen, die op het eerste gezicht zo verschillend zijn, toch ook dingen gemeen hebben. Voor de voetballers is het uiteindelijk een vorm van afleiding die hen ook helpt om zich op het werk te concentreren.

2. Teddy Sheringham – Manchester United icoon en pokerspeler

Een van de beroemdste spelers die steeds weer aan de pokertafel te vinden is, is Teddy Sheringham. Hij speelde ooit voor Manchester United en presteerde ongelooflijke dingen in de laatste minuten van de legendarische Champions League-finale van 1999 tegen Bayern München. Hij was een van de doelpuntenmakers die in de slotseconden van de wedstrijd een 1-0 achterstand omboog in een 2-1 triomf. Sheringham werd een held en een clubicoon.

Sheringham nam in 2008 een welverdiend pensioen als voetballer, maar kon niet meteen stoppen met competitief spelen. Sindsdien is hij aan de pokertafels te vinden. Hij speelt ook grotere toernooien en heeft een verbluffend prijzengeld van meer dan 300.000 euro verzameld. Sheringham is een van die voetballers die ook echt succes heeft kunnen vieren aan de pokertafel. Zijn beste toernooi tot nu toe was de EPT Vilamoura, waar hij op de 5e plaats eindigde en een prijzengeld van 90000 euro in de wacht sleepte. Sheringham is een echte speler die al zijn eieren in één mand kan leggen, zoals hij in de Champions League-finale in Barcelona bewees.

3. Gerard Piqué – trotse Catalaan met trots poker prijzengeld

Met Gerard Piqué is een nog actieve profvoetballer ook al zeer actief aan de pokertafels. De centrumback van FC Barcelona heeft bij de traditionele Catalaanse club al zijn eigen monument gecreëerd en talloze titels gewonnen. Hij is wereld- en Europees kampioen, won acht keer het Spaanse kampioenschap en maar liefst vier keer de Champions League. Aangezien hij ook als ondernemer werkt en eigenaar is de voetbalclub FC Andorra, zou men kunnen denken dat Piqué het druk en eigenlijk geen tijd meer heeft voor andere vrijetijdsbestedingen.

Maar de realiteit is anders, want Piqué draait al geruime tijd met succes mee aan de pokertafels. Al in 2011 werd hij derde in de EPT Barcelona en trok daarmee de aandacht in de pokerscene. Inmiddels heeft hij al 600.000 euro aan prijzengeld gewonnen en kan hij in de nabije toekomst op weg zijn naar zijn eerste pokermiljoen. Aangezien zijn voetbalcarrière nu ten einde loopt door zijn leeftijd, kon hij binnenkort meer tijd over hebben voor poker. Het kan best zijn dat Piqué dan weer een echte spelerscarrière wil opbouwen, want de man is gewend aan succes.

4. Ronaldo – het fenomeen aan de pokertafel

Ronaldo was ooit een van de beste voetballers ter wereld en maakte de achterhoede van tegenstanders gek. Hij speelde voor veel van Europa’s topclubs, won prijzen en titels die hem een reputatie als wereldvoetballer bezorgden. Niet veel spelers haalden het niveau dat Ronaldo jaar na jaar kon halen. Ronaldo werkte tegen de trend in van bijzonder beroemde voetballers uit Brazilië die in een gat vallen wanneer hun carrière niet meer kan worden voortgezet. Hij blijft zeer actief in de voetballerij en speelt een rol in de Braziliaanse voetbalbond.

Ronaldo kon aan de pokertafel niet in dezelfde mate schitteren als op het groene veld. Een Pokerstars toernooi op de Bahama’s leverde hem een geldprijs van 40.000 euro op, wat zijn grootste succes tot nu toe was. Met zijn naam en zijn charisma kon hij echter al snel reclamecontracten voor pokertoernooien tekenen, die hem vele malen meer opbrachten dan wat hij kon verdienen door zelf te spelen. Dit is een andere manier waarop Ronaldo heeft bewezen een slimme zakenman te zijn, die altijd nieuwe en innovatieve ideeën vindt om de volgende contracten binnen te halen. Het pokerspel is voor hem inderdaad een leuke vrijetijdsbesteding, die hij zo nu en dan graag beoefent, zonder al te grote ambities na te jagen.

5. Conclusie: Voetballers aan de pokertafel

Zelfs voetballers die zeer succesvolle carrières hebben gehad, zoeken concurrentie en vergelijking met andere spelers aan de pokertafel. Het is niet voor iedereen gemakkelijk om na een wedstrijdsport onmiddellijk met de mentaliteit en de houding naar beneden te komen. De voetballers die aan de pokertafel spelen, hebben bewust voor deze activiteit gekozen, zodat zij competitief kunnen blijven spelen. Het is een soort metamorfose die een speler moet ondergaan wanneer hij een bepaald punt in zijn carrière bereikt. De pokertafel heeft bewezen een uitstekend compensatiemiddel te zijn.

terug naar overzicht

Lees verder...