Nieuwe podcast: Welkom bij… – Sparta [podcast]

In de eerste aflevering van ‘Welkom bij…’, onze nieuwe podcast, gaat Hugo Stam langs bij Sparta, de ‘oude dame uit Rotterdam’. De club is al 133 jaar een begrip in het Nederlands betaald voetbal.

Bol.com

Hugo gaat in gesprek met Peter van der Zwan, voorzitter bij de supportersvereniging ‘De Sparta Supporter’ en bezoekt verschillende plekken in het stadion. Zoals de Denis Neville-tribune, de ‘Ridderzaal’ en ‘De Schicht’, het supportershome van Sparta. Peter benoemt in deze podcast van Staantribune zijn eerste ervaring met Sparta. En hij vertelt over de derbygevoelens die er heersen tegen Feyenoord en Excelsior.

Podcast: Sparta op Het Kasteel

Ook geeft Peter antwoord op de vraag ‘wat voor hem Sparta het meest uniek maakt’. Waar komt ‘Sparta Piet’ vandaan en wat is de historie van het ‘Rood Witte mannendiner’? Hopelijk hebben de luisteraars na het luisteren van deze podcast een beter beeld van de clubcultuur die er heerst bij Sparta.

Vragen, tips of suggesties over deze podcast (of over andere clubs die we kunnen behandelen in de toekomst) zijn altijd welkom: podcast@staantribune.nl. Beluister deze podcast nu via Spotify en Apple Podcasts en volg Staantribune op deze platforms!

De volledige lijst met onze podcasts is hier te vinden.

Bol.com

Foto: Pro Shots / Stefan Koops

terug naar overzicht

Lees verder...