Lokomotive Leipzig – Der Unsichtbare Gegner

Voorlopig zal er geen voetbal zijn. De kaartjesjacht, een van de leukere dingen van het vincken, ligt daarom ook stil. Toch kocht ik gisteren een ticket. Over precies een maand staat namelijk Lokomotive Leipzig – Der Unsichtbare Gegner op het programma.

Bol.com

Clubs moeten nu creatiever zijn dan ooit zijn om nog inkomsten te genereren. Daarom gaat de Oost-Duitse club op 8 mei deze fictieve wedstrijd spelen. Kaartjes voor dit duel kosten één euro per stuk. Het doel is om het toeschouwersrecord uit 1987 te verbreken. Toen kwamen 120.000 mensen naar Lokomotive Leipzig – Bordeaux in de halve finale van de Europa II kijken.

Wat er gaat gebeuren op 8 mei is nog geheim. Clubman Matthias Löffler wil alvast een tipje van de sluier lichten: “We gaan die dag livestreamen vanuit het stadion. De lichtmasten gaan aan en onze radiocommentatoren zullen aanwezig zijn.”

De reden waarom Lok dit doet is simpel, volgens Löffner: “Momenteel komt er niets binnen bij de club, maar we hebben wel driehonderd jeugdspelers en moeten het stadion en de trainingsvelden onderhouden. Op deze manier hebben we op een ludieke manier toch nog wat inkomsten.”

Op het moment dat ik dit stuk tik (8 april) heeft de club 113.203 kaarten verkocht. Met nog een maand te gaan, moet het lukken om met Lokomotive Leipzig – Der Unsichtbare Gegner het record uit 1987 te verbreken. Ik snak momenteel zo naar voetbal dat ik 8 mei met spanning voor mijn laptop ga zitten.

Bol.com
terug naar overzicht

Lees verder...