Koninklijke Brechtse Sportkring – KVNA Wortel

Sommige droomaffiches ontstaan in de loop van de tijd. Zoals Koninklijke Brechtse Sportkring – KVNA Wortel. Jarenlang reed ik naar Antwerpen en zag ik links een complex liggen. Een kantine, een staantribune en een voetbalveld pal aan de snelweg. Belgischer ging het niet worden.

Bol.com

Het bleek om de Koninklijke Brechtse Sportkring te gaan. Net over de grens schreeuwde deze schitterende club iedere keer weer om mijn aandacht. Op zoek naar informatie stuitte ik op Belgische voetbalsites op nog veel meer moois. Leopold Ukkel en Mortsel. Oude God. Wat moest het fantastisch zijn om deze clubs te zien voetballen.

Maar het meest tot mijn verbeelding sprak KVNA Wortel. Om precies te zijn Koninklijke Vermaak Na Arbeid Wortel. Een club met de naam van een vitaminerijke langwerpige groente. Zouden ze oranje shirts hebben? Zou er een olijk konijn in hun logo zitten? Vragen, vragen, vragen.

Droomaffiche

Op zaterdag 24 oktober 2015 was daar plotseling mijn droomaffiche. Brecht tegen Wortel, in de Vierde klasse A van de Antwerpse provinciale. Ik veegde mijn agenda leeg en reed naar het Wemertstadion van Brecht. In de kantine nuttigde ik een filterkoffie. Ik bedacht of ik nog iets voor de ideeënbus had, die naast mijn tafeltje aan de muur hing. Ik had niks. Alles wat ik zag, hoorde en rook was perfect.

De wedstrijd was afschuwelijk. Precies zoals ik had gehoopt. Voor ongeveer dertig toeschouwers werd de bal negentig minuten lang mishandeld. Op de achtergrond raasden de auto’s over de snelweg E19. KVNA Wortel won met 0-1 van Koninklijke Brechtse Sportkring, bleek een blauw shirt te hebben en een logo met een bal erin. Een droom was uitgekomen.

Bol.com

Op vrijdag 16 april is Voetballiefde zonder grenzen van Hans Douw verschenen. Deze maand schrijft de ‘Groundhopper des Vaderlands’ elke dag een nieuw verhaaltje (niet uit het boek!) over groundhoppen. Het boek is te bestellen in de Staantribune Webshop

Voetballiefde zonder Grenzen - Hans Douw

terug naar overzicht

Lees verder...