Frenkie de Jong: een artiest met een glimlach

Pak het gemiddelde interview van Frenkie de Jong er maar eens bij en je zal snel merken dat je als kijker een glimlach krijgt. Natuurlijk is er de laatste weken genoeg geweest om te glimlachen voor Frenkie. Maar dan nog, niet elk ventje van 21 jaar weet zoveel sympathie op te wekken als de nummer 21 van Ajax.

Bol.com

Zo zagen we hem afgelopen week weer voor de camera staan waarin hij zowel in het Nederlands als in het Engels zijn mening mocht geven over het ‘Mirakel van Madrid’. En opnieuw kregen we een glimlach.

De hele wereld is lovend

Wesley Sneijder op zijn hoogtepunt en Arjen Robben zijn een paar zeldzame uitzonderingen. Maar we hebben de laatste jaren niet zo heel veel spelers meer gehad die tot de absolute wereldtop werden gerekend. Het verschil met Frenkie de Jong is dat de héle wereld enthousiast is. Liefhebbers uit de hele wereld hebben het over een ‘stylist’. De reacties van Barcelona-fans zijn lovend en zelfs de Real-fans hebben genoten van het spel van de jonge artiest. Dat in de officiële persfoto van Barcelona werd gesproken over een artiest zegt al veel. Bij elke andere transfer wordt gesproken over ‘een nummer 10’, een ‘Fransman’ of een ‘aanvaller’. Maar bij de 21-jarige De Jong spreken we al over een ‘artiest’.

Vertrouwen in Frenkie de Jong

Natuurlijk, De Jong moet zich ook bij Barcelona nog zien te bewijzen, maar de vooruitzichten zijn goed. Pak zo’n beetje elke andere Nederlandse speler en beeld hem in bij het machtige Barça en we zouden vooraf stellen dat het een onmogelijke missie gaat worden. Maar bij Frenkie hebben we er toch echt wel vertrouwen in dat het ‘m lukt. Wij voorspellen daarom dat het aantal shirtverkopen van de sterspeler zal ontploffen en we zien op diverse voetbalwebshops al shirts van Frenkie. En het mooie van alles is dat de meeste mensen nog kennis moeten maken met die sympathieke glimlach.

Foto: Pro Shots/Henk Jan Dijks

Bol.com
terug naar overzicht

Lees verder...