Fotoreportage: het stadion van BSV Limburgia

Het oefenpotje dat Fortuna Sittard vorige week speelde tegen Aris Saloniki viel in de categorie van zaaddodend voetbal. Wat het toch interessant maakte om af te zakken naar het diepe zuiden was de locatie: het stadionnetje van BSV Limburgia in het idyllische Brunssum.

Bol.com

Oefenwedstrijden ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, daar word je meestal niet vrolijk van. Lamballerig voetbal, te hoge temperaturen en toeschouwers in lelijke korte broeken. Ja, er is weer hoop, na dat weinig succesvol verlopen vorige seizoen. En als die hoop gevoed wordt met doelpunten van de gloednieuwe spits, is dat goed voor de seizoenkaartenverkoop.

Ook het potje dat Fortuna Sittard vorige week speelde tegen Aris Saloniki viel in deze categorie van zaaddodend voetbal. Wat het toch interessant maakte om af te zakken naar het diepe zuiden was de locatie: het stadionnetje van BSV Limburgia in het idyllische Brunssum. Een voordeel van oefenwedstrijden op zo’n locatie is dat er ondanks de geringe amusementswaarde meer toeschouwers bij zijn dan wanneer de plaatselijke trots speelt.

In dit geval betekende dat een blik op een lekker gevuld sportpark, met een Elascon-tribune en aangrenzende staantribunes. Nou, het was de moeite. Met als mooi extraatje een beschilderd wagonnetje dat ooit in de mijnen moet zijn gebruikt. Ook de diepe teleurstelling op de bank van de Grieken bij al die tegendoelpunten was mooi om te zien. De trainers zagen hun ontslag reeds naderen. Voor de statistici: het werd 5-1 voor de groengelen.

terug naar overzicht

Lees verder...