Football Manager Legends (12): Tom Timmermans

Elke editie van het voetbalmanagementspel Championship Manager – sinds 2004 Football Manager (kortweg FM) – had ze: wonderkinderen die in de loop van het spel altijd kwamen bovendrijven. Jonge talenten die je koste wat het kost – en vaak gratis of voor een prikkie – naar je club kon halen.

Bol.com

Het meest bekende voorbeeld is natuurlijk Freddy Adu, die op zijn veertiende al een contract tekende bij D.C. United. De kans is groot dat zelfs je schoonmoeder van Freddy heeft gehoord. Maar hoe is het al die andere digitale helden, zoals Tom Timmermans, vergaan?

FM-verslaafde Vincent Joosten stuurde zijn eigen favoriete speler in.

Tom Timmermans

“Ik begon ooit een carrière bij VVV-Venlo. Daar haalde ik Romário in zijn nadagen binnen, maar mijn sterspeler zat er toen al: local hero Tom Timmermans. Onder mijn bezielende leiding en aan de hand van Romário ontwikkelde Tom zich tot een gewaardeerde spits in de eredivisie. Na een seizoen stopte de Braziliaan ermee, dus toen mocht Tom in zijn eentje de aanval van de Venlonaren leiden, wat hij met verve deed. Hij werd topscorer van eredivisie en ook in Europees verband deed hij van zich spreken. Zodanig dat hij werd opgeroepen voor Oranje.

Toen ik mijn interesse in Football Manager verloor, was Tom basisspeler bij de landskampioen én in het Nederlands Elftal. Dat elftal was voor mij legendarisch. Ik had het er dan ook vaak met vrienden over.

Bol.com

Op een verloren moment zocht ik Tom Timmermans eens op op internet. Hij had het in het ‘echie’ niet gered. Na VVV sloot hij aan bij Dijkse Boys en later kwam hij nog uit voor EVV Echt. Toen ik hem vond op Hyves, kon ik het niet laten hem een berichtje te sturen over wat hij digitaal had bereikt. Niet dat ik een reactie verwachtte, maar ik was het in ieder geval kwijt. Maar vrij snel kreeg ik wel een reactie. Tom vond het grappig dat ik hem erover had bericht. ‘Ik heb altijd al geweten had dat ik het onder de juiste begeleiding wél ver had kunnen schoppen’, meldde hij nog.” 

Top tien

Lees de hele Top 10 van FM-verslaafde Robert Breukers:

Volwassen mensen trekken hun beste kostuum aan voor een fictieve voetbalwedstrijd of geven persconferenties onder de douche. Middelmatige spelers worden aangeklampt voor handtekeningen, omdat hun reputatie in het spel die van in het echte leven overtrof. Het voetbalmanagementspel Championship Manager, sinds 2004 Football Manager (kortweg FM) geheten, levert al meer dan 25 jaar gekke taferelen en ongetwijfeld meer dan één echtscheiding op, maar bovenal brengt het een opmerkelijk gevoel voor fantasie teweeg.

In Staantribune #24 vertelt Filip van der Elst over zijn hardnekkige FM-verslaving. Je kunt het nummer bestellen in onze webshop. Football Manager is hier te bestellen.

Heb jij zelf nog met een FM-legend gespeeld die we (nog) niet hebben besproken, mail dan je ervaringen via ons contactformulier.

Bol.com

Foto header: Tom Timmerman bij Dijkse Boys (Pro Shots/Henri van Zon)

terug naar overzicht

Lees verder...