Football Manager Legends (4): Mark Kerr

Elke editie van het voetbalmanagementspel Championship Manager – sinds 2004 Football Manager (kortweg FM) – had ze: wonderkinderen die in de loop van het spel altijd kwamen bovendrijven. Jonge talenten die je koste wat het kost – en vaak gratis of voor een prikkie – naar je club kon halen. Het meest bekende voorbeeld is natuurlijk Freddy Adu, die op zijn veertiende al een contract tekende bij D.C. United. De kans is groot dat zelfs je schoonmoeder van Freddy heeft gehoord. Maar hoe is het al die andere digitale helden, zoals Mark Kerr vergaan?

Bol.com

FM-verslaafde Robert Breukers licht de komende dagen tien spelers uit.

Nummer 7: Mark Kerr

In Championship Manager 01/02 waren er twee spelers die je binnen moest halen: Mark Kerr en Zinédine Zidane. Zidane was erg duur, hij was namelijk net overgestapt van Juve naar Real Madrid. Maar Kerr was voor een habbekrats te koop. Hij speelde de digitale pannen van het dak, in élk elftal – topclub of degradatiekandidaat – en ongeacht zijn positie op het middenveld.

Mark heeft die belofte in real life helaas nooit kunnen waarmaken. Op achttien maanden in Griekenland na speelde hij alleen in Schotland. Honkvast was hij niet te noemen, want hij stond onder contract bij Falkirk, Dundee United, Aberdeen, Dunfermline, Dundee, Patrick Thistle, Queen of the South en nogmaals Falkirk. Inmiddels is hij 37 jaar oud en nog altijd actief, bij Ayr United. Hij wacht nog steeds op zijn debuut in het Schotse nationale elftal.

Top tien

Lees de hele Top 10 van FM-verslaafde Robert Breukers:

Bol.com

Volwassen mensen trekken hun beste kostuum aan voor een fictieve voetbalwedstrijd of geven persconferenties onder de douche. Middelmatige spelers worden aangeklampt voor handtekeningen, omdat hun reputatie in het spel die van in het echte leven overtrof. Het voetbalmanagementspel Championship Manager, sinds 2004 Football Manager (kortweg FM) geheten, levert al meer dan 25 jaar gekke taferelen en ongetwijfeld meer dan één echtscheiding op, maar bovenal brengt het een opmerkelijk gevoel voor fantasie teweeg.

In Staantribune #24 vertelt Filip van der Elst over zijn hardnekkige FM-verslaving. Je kunt het nummer bestellen in onze webshop. Football Manager is hier te bestellen.

terug naar overzicht

Lees verder...