De Nations League in juni: waar staat Nederland tegenover?

In juni zal er weer internationaal gevoetbald worden tussen diverse Europese landen en dat allemaal in het kader van de Nations League. Nederland komt hier natuurlijk ook in uit en hoewel het doel met betrekking tot het Wereldkampioenschap Voetbal in Qatar behalen nu gerealiseerd is, zou het niet misstaan ook succes te boeken in de Nations League. In zowel juni als september worden er wedstrijden gespeeld, maar wat staat Nederland nu precies te wachten? Tijd om daar eens nader naar te gaan kijken!

Bol.com

Titanenstrijd tegen de zuiderburen

Het begint in juni gelijk goed, want Nederland mag het opnemen tegen de zuiderburen. Op 3 juni zal er gespeeld worden tussen België en Nederland, wat gelijk een forse uitdaging zal zijn. Het Nederlands elftal mag dan degelijk zijn, van de zuiderburen is bekend dat ze al jaren een sterrenselectie hebben. Dus waar Nederland in het verleden lang niet altijd moeite had met de Belgen, zal dat nu een ander verhaal zijn.

Sterker nog, als we bij de bookmakers kijken, dan zien we dat de winkansen van België hoger worden ingeschat dan die van Nederland. De gemiddelde verhouding qua odds ligt op 2.0 tegenover 3.0. Dit stipt dus gelijk ons punt aan: Nederland krijgt het lastig in de eerstvolgende Nations League wedstrijd. Of het ook zo uitpakt is natuurlijk afwachten, maar als je een gokje wilt wagen met legale online sportweddenschappen, dan is het advies op België te gokken. Voor nu.

Grotere kansen later in juni

De Nations League bestaat echter uit meer wedstrijden en zo zal Nederland later in juni ook spelen tegen Wales en Polen. Specifieke quoteringen voor latere wedstrijden zijn echter nog niet bekend, gezien dat deels bepaalt zal worden aan de hand van hoe de eerste wedstrijden zullen verlopen. Wel hebben we zicht op wie in potentie de groepswinnaar wordt. Daar liggen de kansen voor Nederland relatief hoog. Hoewel België de favoriet is, schelen de odds onderling gemiddeld gezien 0.5 punten, wat erg laag is.

Als we naar Polen kijken neemt dat al fors toe (10.0+) en Wales wordt gezien als de spreekwoordelijke hekkensluiter (20.0+). De bookmakers achten de kans dat Wales groepswinnaar wordt nogal klein. Het zal dus echt een strijd tussen Nederland en België gaan worden en dat maakt de Nations League ook dit jaar weer erg interessant om te volgen. De grote hamvraag is namelijk of het Nederland lukt de Belgen opzij te zetten.

Gezien dat gelijk de openingswedstrijd is, is het een hoogtepunt om te volgen. Het resultaat van die wedstrijd heeft namelijk direct invloed op hoe de rest van het toernooi zal verlopen als het puur op ons land aankomt. Voor nu zijn de Belgen favoriet, maar dat kan natuurlijk na één wedstrijd compleet veranderen. Blijf de quoteringen dus goed in de gaten houden om het meeste uit deze competitie te halen.

Wedstrijden in juni en september

De Nations League gaat voor Nederland op 3 juni van start om 20.45 uur in een wedstrijd tegen België. Dit gevolgd met wedstrijden op 8 juni (Wales), 11 juni (Polen) en 14 juni (Wales). In september wordt het hervat met op 22 september een wedstrijd tegen Polen en tot slot op 25 september de return tegen België. Meer voetbalverhalen lezen? Klik dan hier.

terug naar overzicht

Lees verder...