Cover Staantribune #37 bekend

Komende editie van Staantribune, nummer 37 alweer, staat deels in het teken van Willem II, dat 125 jaar bestaat. Joris van de Wier schreef een uitgebreid verhaal over de liefde voor de club uit zijn geboorteplaats. Een puur en voor veel supporters herkenbaar verhaal. Zoals een wijze Staantribune-abonnee uit het oosten des lands eens zei: “We hebben allemaal hetzelfde DNA, alleen de club is anders.”

Bol.com

Ook bevat dit gedeelte een portret van Sami Hyypiä, de stille Finse kracht in Tilburg. En De Kruikenzeiker vertelt over zijn verslaving: Willem II-spullen verzamelen. Frank Heinen schreef een verhaal over Ibrahim Kargbo. En met betrokkenen blikken we terug op het seizoen 1997-1998, waarin Willem II Europees voetbal haalde.

Staantribune #37

Naast de artikelen met een Tilburgs sausje besteden we in Staantribune 37 ook aandacht aan het Olympisch voetbalelftal van Nigeria. Met onder meer de (latere) Ajacieden Tijjani Babangida, Nwankwo Kanu en Sunday Oliseh, dat 25 jaar geleden de gouden plak won. Redacteur Julian Droog volgde Mister Telstar Frank Korpershoek, die de achterkant van deze editie siert, op de dag van zijn laatste wedstrijd voor de Witte Leeuwen.

Dave Aalbers schreef een verhaal over de rivaliteit tussen stadsgenoten Flamengo en Fluminense. En Guus Hetterscheid interviewde oud-Vitessenaar Wilfried Bony.

De gebruikelijke rubrieken mogen uiteraard niet ontbreken. Zoals de columns van Frank Heinen en de Groundhopper des Vaderlands Hans Douw, De Voetbalstad (Zwolle) en De Wedstrijd (John o’ Groats v Keiss FC). En dat alles met fraai fotomateriaal van onder meer meesterfotograaf Marco Magielse.

Je kunt het nieuwe magazine ZONDER VERZENDKOSTEN tot en met donderdag 22 juli pre-orderen in de Staantribune Webshop. Het verschijnt op vrijdag 30 juli 2021.

terug naar overzicht

Lees verder...