De Kruikenzeiker: ‘Mijn tweets zijn kwalitatief beter als het slecht gaat met Willem II’

Hij wordt door @arcinho, de winnaar van de Voetbaltwitteraar van het Jaar Award 2018, getipt voor 2019: De Kruikenzeiker.

Bol.com

Zelf geniet De Kruikenzeiker vooral van de opmars van zijn geliefde Willem II. “Als ik mag kiezen, ga ik voor de KNVB Beker met Willem II.”

Hosanna

“Het is momenteel genieten bij Willem II. Na de overwinning op Ajax hebben we met z’n allen bij het stadion de bus opgewacht, met vuurwerk. Dat zijn de mooie dingen. Ik heb wel het idee dat mijn tweets kwalitatief beter zijn als het slecht gaat met Willem II, maar voor mijn gemoedstoestand is het beter als Willem II wint.”

Wedstrijdverslagen

“De Kruikenzeiker begon als een blog met wedstrijdverslagen, zo’n zeven jaar geleden. Soms schreef ik op de dag van de wedstrijd – nog redelijk onder invloed – zo’n verslag, dus ik benaderde alles nogal wat cynischer, wat zeikeriger. Dat cynische, botte toontje is overigens geen act. Ik heb me, vooral in het begin, vaak nogal druk gemaakt over dingen die mis gingen bij de club of op het veld. Boven alles blijft overigens wel de liefde voor Willem II.”

“Ik denk dat mijn blog en tweets een mooi inkijkje geven in het supportersschap: de mooie momenten, maar ook de dieptepunten. Ik denk dat andere supporters dat ook interessant vinden.”

Gezeik

“Ik probeer eigenlijk niet te vertellen wie er achter de blog en het Twitter-account zit, ik wil het juist anoniem doen. Helaas lukt dat bij een kleine club als Willem II niet altijd. Soms heb ik in de kroeg ook wel eens dronken mensen om m’n nek hangen, waar ik zeker niet altijd zin in heb.”

De club vraagt me wel eens om advies

“Ondanks m’n Twitternaam levert het me verder overigens vrij weinig gezeik op. Ik krijg met name leuke reacties. Ik heb ook een keer het uitshirt van Willem II mogen ontwerpen. Ik weet inmiddels ook wel aardig wat er bij de supporters leeft, dus de club vraagt me nog wel eens om advies over hoe ze bepaalde dingen kunnen communiceren.”

“Verder wil ik gewoon alles kunnen blijven zeggen, ik ben ook vaak kritisch geweest als ik het niet eens was met protestacties van eigen supporters.”

Tips

Willem de Kam is voetbalfotograaf en volgt Feyenoord. Ik vind hem een fantastische fotograaf, omdat hij niet alleen de momenten van de wedstrijd, maar ook de sfeer en de supporters geweldig vast kan leggen. Wim Masmeijer, alias de Treitervlagger, is ook geweldig.”

Winnaar

“Arco tipt mij als winnaar, maar dat zou me enorm verbazen. Kleinere clubs hebben wellicht de gunfactor, maar we hebben niet de aantallen supporters van de grote clubs, dus dat is een oneerlijke strijd. Ik voer overigens ook geen actieve campagne. Ik stuur één keer ‘je weet waar je op moet stemmen’, want het is veel mooier als het uit de mensen zelf komt.”

Kiezen

“Kampioen worden we nooit, maar Europees voetbal zit er voor Willem II zeker in. Veel liever zou ik dit jaar nog eens de bekerfinale spelen, maar dan wel winnen. Als ik mag kiezen tussen de KNVB Beker of de Voetbaltwitteraar van het Jaar Award? Dan zou ik toch voor de KNVB Beker gaan, haha!”

We zijn op dit moment druk bezig met het opstellen van het juryrapport van #Voetbaltwitteraar2019. De uitslag maken we komende week bekend. Houd hiervoor het Twitteraccount van Staantribune in de gaten!

terug naar overzicht

Lees verder...