De Groundhop: Vélez Sarsfield – Colón de Santa Fe

Staantribune-lezer Ron Coppens maakte samen met twee voetbalmaten de droomtrip voor elke groundhopper: een voetbalreis van twaalf dagen door Argentinië, waar zij maar liefst achttien wedstrijden bezochten. In aanloop naar de Groundhopdag op zaterdag 30 maart in De Adelaarshorst in Deventer, plaatsen we elke dag een deel uit Rons dagboek. Dit keer Vélez Sarsfield – Colón de Santa Fe.

Bol.com

Vélez Sarsfield – Colón was een wedstrijd die een week eerder nog op losse schroeven stond. De halve selectie van Colón was namelijk gestoken door de denguemug, ook wel de gelekoortsmug genoemd. En daarvan kun je blijkbaar erg ziek worden. Een ander duel tegen San Lorenzo was daarom uitgesteld. Maar gelukkig werd onze wedstrijd alleen in tijd verschoven, naar 19.00 uur in plaats van het oorspronkelijke aanvangstijdstip van 21.10 uur. Ik weet nog steeds niet wat nu het nut daarvan was, maar was allang blij dat deze wedstrijd wel doorging. Bovendien kregen nu de kans om het stadion in daglicht én in het donker te vincken.

Uitzicht

Het duurde even voordat we op de platea alta geklommen waren, maar wat een uitzicht, zeg! De sfeer tijdens het eerste kwartier was timide, vanwege een protest van de thuisfans. Met zo’n vijftienduizend supporters zat het stadion nog niet eens halfvol. Waarmee we qua verwachtingspatroon de eerste tik te verwerken kregen. Van YouTube-filmpjes kent iedereen natuurlijk de beelden tegen, pak ‘m beet, Boca Juniors, waarbij de tribunes vol zitten.

Vélez Sarsfield doet het dit seizoen niet bijster goed, maar strijdt wel om de plekken voor Zuid-Amerikaans voetbal in 2020. Dus een overwinning was zeker welkom. Ondanks een doelpunt in de eerste minuut en een snelle rode kaart voor Colon werd het vlak voor tijd 1-1 en schoot de thuisclub er niets mee op.

Lees ook in deze serie over groundhoppen in Argentinië: Rosario Central – River Plate, Vélez Sarsfield – Colón de Santa Fe, San Lorenzo – Newell’s Old Boys, Op bezoek bij Almagro en Banfield, Racing Club – Godoy Cruz, Boca Juniors – Atletico Tucumán, Club Sportivo Italiano – Victoriano Arenas, Lanús – Rosario Central, Huracán en de Avellaneda Derby, El Monumental van River Plate en een bezoek aan Newell’s Old Boys.

Bol.com
terug naar overzicht

Lees verder...