De Groundhop: Racing Club – Godoy Cruz

Staantribune-lezer Ron Coppens maakte samen met twee voetbalmaten de droomtrip voor elke groundhopper: een voetbalreis van twaalf dagen door Argentinië, waar zij maar liefst achttien wedstrijden bezochten. In aanloop naar de Groundhopdag op zaterdag 30 maart in De Adelaarshorst in Deventer, plaatsen we elke dag een deel uit Rons dagboek. Dit keer een bezoek aan Deportivo Español en de wedstrijd Racing Club – Godoy Cruz.

Bol.com

Vanwege de grote immigratiestromen uit Europa kent Argentinië veel Spaanse en Italiaanse invloeden. Voetbaltechnisch was dit bij Deportivo Español zichtbaar. Eind jaren tachtig werd de club tweede in de hoogste Argentijnse divisie, maar nu speelt het in B Metropolitana, het derde niveau. Het stadion is van ongekend niveau als je van oud, nostalgisch en staantribunes houdt. Er kunnen 32.000 mensen in, maar er komen er tegenwoordig niet meer dan 700 opdraven.

De hoofdtribune ligt mooi in de schaduw, dus voor ons was het bezoeken van dit stadion een ideale opwarmer van de dag. Ook ontmoetten we jongens van Gol de Ascenso. Zij maken elke dinsdag een radioshow over het lower league-voetbal en delen dit via Instagram. We wisselden contactinformatie uit, omdat we elkaar misschien zouden treffen bij een volgende wedstrijd.

Racing Club – Godoy Cruz

Op maandagavond nam Racing Club het tegen Godoy Cruz. El Cilindro is een geweldig stadion met iconische voetbalveldjes. Voor, tijdens en na de wedstrijden van Racing Club spelen er kinderen en hun ouders gaan op de staantribune tekeer. Racing Club is dit jaar de favoriet om kampioen te worden en strijdt met het nietige Defensa y Justicia voor de titel. Saillant detail: de laatste wedstrijd spelen beide clubs tegen elkaar in El Cilindro. Ze staan op het moment van schrijven gelijk in aantal punten.

Racing Club - Godoy Cruz.

De wedstrijd was van hoog niveau. De thuisclub walste over Gody Cruz heen: 3-0. Voor de wedstrijd werden we per toeval geïnterviewd door Fox Sports Argentina. Dat werd gedeeld op hun Twitter-account van 1,7 miljoen volgers. Dat voelde wel even raar, maar leuk om te delen met het thuisfront.

Bol.com

Lees ook in deze serie over groundhoppen in Argentinië: Rosario Central – River Plate, Vélez Sarsfield – Colón de Santa Fe, San Lorenzo – Newell’s Old Boys, Op bezoek bij Almagro en Banfield, Racing Club – Godoy Cruz, Boca Juniors – Atletico Tucumán, Club Sportivo Italiano – Victoriano Arenas, Lanús – Rosario Central, Huracán en de Avellaneda Derby, El Monumental van River Plate en een bezoek aan Newell’s Old Boys.

terug naar overzicht

Lees verder...