De Groundhop: Newell’s Old Boys

Staantribune-lezer Ron Coppens maakte samen met twee voetbalmaten de droomtrip voor elke groundhopper: een voetbalreis van twaalf dagen door Argentinië, waar zij maar liefst achttien wedstrijden bezochten. In aanloop naar de Groundhopdag morgen (zaterdag 30 maart in De Adelaarshorst in Deventer, plaatsen we elke dag een deel uit Rons dagboek. Dit keer een bezoek aan de club Newell’s Old Boys.

Bol.com

De eerste en laatste dag van onze trip brachten we door Rosario. Doel was Newell’s Old Boys, de jeugdclub van Lionel Messi. Na een busreis van vier uur ontmoetten we drie uur voor de wedstrijd een journalist die we via-via als contactpersoon hadden gekregen. Hij liet ons op zijn persaccreditatie binnen, dus we sloten de reis af met een gratis wedstrijd. Estadio Marcelo Bielsa is een geweldig stadion. Er zit eigenlijk alles in: vier aparte tribunes, staantribunes, vier mooie lichtmasten en een ongebruikelijke kleurencombinatie. Bovendien heeft Lionel Messi gezegd ooit nog eens voor de club te willen spelen.

Newell's Old Boys

De sfeer was ook erg goed. We beleefden een intense pot, die beslist werd door drie penalty’s van de thuisploeg: 3-0. Vanwege het rare systeem met gemiddelden over de afgelopen seizoenen, moet Newell’s Old Boys komend seizoen gaan vechten tegen degradatie. Een goed jaar van Newell’s Old Boys valt weg en de laatste twee seizoenen van de club waren bijzonder slecht. Daarom weten ze nu al dat ze komend jaar moeten vechten tegen degradatie. Vreemd.

Maradona

Met opgeheven hoofd verlieten we het stadion van Newell’s, waarvoor ook Diego Armando Maradona ooit vijf wedstrijden speelde (en wel een tribune naar zich vernoemd kreeg). We vlogen terug naar Buenos Aires en zagen voor de laatste keer vanuit het vliegtuig El Monumental liggen. Dezelfde dag vlogen we in dertien uur naar Schiphol. Om achttien wedstrijden in twaalf dagen Argentinië te bezoeken, was een geweldige ervaring die ik nooit meer zal vergeten.

Lees ook in deze serie over groundhoppen in Argentinië: Rosario Central – River Plate, Vélez Sarsfield – Colón de Santa Fe, San Lorenzo – Newell’s Old Boys, Op bezoek bij Almagro en Banfield, Racing Club – Godoy Cruz, Boca Juniors – Atletico Tucumán, Club Sportivo Italiano – Victoriano Arenas, Lanús – Rosario Central, Huracán en de Avellaneda Derby, El Monumental van River Plate en een bezoek aan Newell’s Old Boys.

Bol.com
terug naar overzicht

Lees verder...