De Groundhop: Lanús – Rosario Central

Staantribune-lezer Ron Coppens maakte samen met twee voetbalmaten de droomtrip voor elke groundhopper: een voetbalreis van twaalf dagen door Argentinië, waar zij maar liefst achttien wedstrijden bezochten. In aanloop naar de Groundhopdag op zaterdag 30 maart in De Adelaarshorst in Deventer, plaatsen we elke dag een deel uit Rons dagboek. Dit keer: Barracas Central – Club Communicaciones en Lanús – Rosario Central.

Bol.com

De jongens van Gol de Ascenso hadden ons vandaag uitgenodigd voor een thuiswedstrijd van Barracas Central. Ze probeerden een persaccreditatie voor ons te regelen, maar uiteindelijk moesten we toch een gewoon kaartje kopen. Dat was het goedkoopste ticket dat we de hele reis hebben gekocht: 250 pesos, nog geen zes euro. Barracas is de club van de president van de AFA, Claudio Tapia. Niet geheel toevallig spelen twee van zijn zoons in het eerste elftal, waarin hij zelf ook ooit speelde. Eén zoon heeft wat overgewicht, zagen we, de andere scoorde de 6-0, wat ook de eindstand van de wedstrijd was.

Barracas Central - Club Communicaciones (6-0)

Na het duel liepen de jongens van Gol de Ascenso het veld op en wij gingen er achteraan, waar niemand van opkeek. Zo konden we even de spelerstunnel inlopen, de spelers begroeten en een rondje over de groene mat wandelen. Barracas is een erg leuke club, op een steenworp afstand van Huracán.

Lanús – Rosario Central

Vooraf hadden we getwijfeld of we naar Tigre of Lanús zouden gaan. Omdat we Lanús konden combineren met Barracas Central, kozen we die dubbele optie. Na de wedstrijd bij Barracas bestelden we een Uber en zetten we koers naar Lanús. Dit keer hadden we zogenaamde ‘marketing tickets’ en zaten we voor 0 pesos op de hoofdtribune. Het stadion van Lanús heeft wel iets. In ieder geval een goed dak. Het regende namelijk enorm. Toevallig was dit het eerste stadion wat we bezochten met een overkapping. De sfeer was de hele wedstrijd goed, de wedstrijd tegen Rosario Central was matig. De clubkleuren maakt het geheel wel wat sober. De weersvoorspelling van morgen is niet al te best: er wordt 50 millimeter regen verwacht….

Lees ook in deze serie over groundhoppen in Argentinië: Rosario Central – River Plate, Vélez Sarsfield – Colón de Santa Fe, San Lorenzo – Newell’s Old Boys, Op bezoek bij Almagro en Banfield, Racing Club – Godoy Cruz, Boca Juniors – Atletico Tucumán, Club Sportivo Italiano – Victoriano Arenas, Lanús – Rosario Central, Huracán en de Avellaneda Derby, El Monumental van River Plate en een bezoek aan Newell’s Old Boys.

Bol.com
terug naar overzicht

Lees verder...