De eerste wedstrijd na de coronacrisis: TEC – Sparta Nijkerk

Sinds gisteren mag er weer gevoetbald worden in Nederland, uiteraard met inachtneming van de coronaregels. SV Tec uit Tiel en Sparta Nijkerk lieten deze kans niet aan zich voorbijgaan en planden direct een oefenwedstrijd in.

Bol.com

TEC – Sparta Nijkerk werd hiermee de allereerste voetbalwedstrijd in Nederland na de coronacrisis. De wedstrijd was voor de aftrap al ‘uitverkocht’, wat in dit geval betekende dat 250 toeschouwers naar binnen mochten. Uiteraard was een Staantribune-medewerker daar één van.

Veel mensen wilden bij deze eerste wedstrijd in ruim drie maanden aanwezig zijn. Langs het veld werden dan ook veel groundhoppers gespot, waaronder veel Duitse vinckers – volgens een bekende groundhoppersapp zelfs zeventien (!) –  én een Welshman. De aanwezigen bij de eerste wedstrijd na de coronacrisis werden getrakteerd op zes doelpunten, drie rode kaarten en een handjevol desinfectiemiddel. En dat allemaal zonder entreegeld te betalen.

Het was oprecht genieten. Van de frietlucht in de kantine, het bier op het terras en het zomeravondvoetbal op het veld. Dingen die tot voor kort zo vanzelfsprekend waren, worden nu extra gewaardeerd. Dat men nog een beetje moest wennen aan de anderhalve meter afstand langs de reclameborden, nam de langsgekomen politie voor lief.

terug naar overzicht

Lees verder...