Cover bekend van Staantribune #31 – sc Heerenveen

In Staantribune #31, te koop vanaf vrijdag 31 juli, veel aandacht voor het honderdjarige sc Heerenveen. Journalist Hielke Biemond, die nagenoeg alle uit- en thuiswedstrijden bezoekt, schreef een persoonlijk verhaal over zijn liefde voor de club.

Bol.com

Daarnaast interviewden we onder anderen Jan en Michel Vlap, die beiden in het eerste elftal van de Friezen speelden, voormalig Europees topscorer Rodion Cămătaru over zijn tijd in het Abe Lenstra Stadion, en Jeffrey Talan, de eerste doelpuntenmaker in Europees verband. Ook vertelt Paul Bosvelt over een van de mooiste treffers in zijn rijke carrière, tijdens een Derby van het Noorden.

Daarnaast hebben we achtergrondverhalen over de Europa Cup voor Bekerwinnaars, de Chileense derby tussen Universidad de Chile en Colo-Colo en het WK onder 20 jaar in Nederland, precies vijftien jaar geleden. Meesterfotograaf Marco Magielse stelde een schitterende fotocollage samen van Tribune 2 van het Bosuilstadion en Joris van de Wier van Fraserburgh FC – Wick Academy. Ook belden we midden in de coronacrisis met Salvatore ‘Totò’ Schillaci, een van de grote uitblinkers tijdens het WK 1990, dertig jaar geleden alweer. Frank Heinen schreef, naast zijn gebruikelijke column, een portret van de Tsjech Tomaš Skuhravý, uitblinker tijdens het WK 1990 en bij zijn club Genoa CFC.

Staantribune #31 - sc Heerenveen

Ook vaste rubrieken als Voetbal & Muziek, ditmaal over Raymond van het Groenewoud & Ludo Coeck, en De Voetbalstad – over Utrecht, waar veel voetbaltalent vandaan komt – ontbreken niet.

Staantribune #31 – sc Heerenveen is tot en met donderdag 23 juli zonder verzendkosten te bestellen in onze webshop. Het magazine is vanaf vrijdag 31 juli verkrijgbaar in de winkel (en ligt dan uiteraard bij onze abonnees op de mat).

terug naar overzicht

Lees verder...