Boek: De kortste weg naar Europa

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het boek De kortste weg naar Europa is een echte must-have voor de voetballiefhebber. Alleen al van de kaft – waarop ADO te zien is na de bekerwinst in 1968 – en de omslag gaat het bloed sneller stromen.

Bol.com

De kortste weg naar Europa is niet alleen een lust voor het oog, ook de binnenkant mag er zijn. Schrijver Ernst Bouwes blaast met zijn verhalende stijl en gedetailleerde anekdotes de bekerperiode van de jaren zestig weer tot leven. Per bekerseizoen licht Bouwes onder meer bijzondere verhalen van de velden, de cupfighter en de road to the final uit.

Avontuur

Daarnaast beschrijft hij natuurlijk de finale zelf en het daaropvolgende Europese avontuur. Ook de uitslagen, topscorers en hoogste bezoekersaantallen van het bekerseizoen mogen niet ontbreken. Deze opbouw werkt goed. Douwes begint vaak met het belangrijkste/opmerkelijkste verhaal uit het bekerseizoen, zoals de witte hond die vrolijk op het veld kwispelde tijdens de bekerfinale tussen Ajax en NAC in 1960-1961, de opkomst van toptalenten Willy Dullens, Willy van der Kuijlen en Johan Cruijff of de veranderende opzet van de KNVB Beker. Ook de finales en Europese avonturen leveren mooie verhalen op. Maar ook qua beeldmateriaal is het boek een aanrader. De fraaie zwart-wit foto’s maken het helemaal af. Wij geven hiervoor 4 van de 5 ‘ballen’!

De kortste weg naar Europa is onder meer te koop bij Bol.com.

De kortste weg naar Europa

terug naar overzicht

Lees verder...