Atlético Madrid – Manchester United [De Groundhop]

We keken er lang naar uit en na twee ‘COVID-jaren’ was het zover: eindelijk weer eens naar een wedstrijd van ‘mijn’ Manchester United. We konden een kaart bemachtigen voor het Champions League-duel tussen Atlético Madrid en Manchester United, tussen de Spanjaarden. Dat betekende natuurlijk wel negentig minuten onze emoties onder controle houden en niet te veel opvallen tussen de fanatieke Madrileense supporters.

Bol.com

Zowel ons hotel als het Wanda Metropolitano Stadion bleken op wandelafstand van de luchthaven. We waren lekker vroeg aanwezig om uitgebreid het stadion en de omgeving te verkennen. De meeste nieuwe voetbalstadions vind ik helemaal niks hebben: te steriel en te weinig karakter. Maar het nieuwe stadion van Atlético is abbsoluut een van de betere. Mooie vergezichten op stad en bergen, enkele standbeelden en verwijzingen naar de rijke clubhistorie. Ook veel gezellige kraampjes met Atlético-spullen rond het stadion, veel leuker dan de megastore met de officiële clubmerchandise.

AC/DC-muziek

De spanning steeg langzaam gedurende de dag. De Madrilenen waren duidelijk ‘up for it’, met een vuur- en rookspektakel om de spelersbus te verwelkomen. Ook voor aanvang van de wedstrijd in het stadion was de sfeer enigszins opgefokt met loeiharde AC/DC-muziek.

En vliegen deden ze, de Atleti. United werd overrompeld, keek tegen een vroege 1-0 aan en talloze kansen om op grotere achterstand te komen. Het bleef lang 1-0, maar tien minuten voor tijd scoorde de jonge United-invaller Anthony Elanga alsnog de gelijkmaker, en dat met zijn eerste balaanraking.

Het blijft een gelukzalig gevoel: een late goal tegen het spelbeeld in, en dat te midden van luidruchtige supporters van de tegenpartij, die plots heel stil worden. Zo werd het een fantastische dag en kon ik na Atlético Madrid – Manchester United gelukkig door de Madrileense nacht naar het hotel wandelen, ondertussen de mooi verlichte Wanda Metropolitano achter mij latend.

Bol.com

Heb jij ook een leuke groundhoptrip gemaakt? Stuur jouw verhaal (plus foto’s) dan naar info@staantribune.nl. De leukste artikelen worden op de website geplaatst.

terug naar overzicht

Lees verder...