Altijd al de schoen willen zien waarmee Marco van Basten zijn werelddoelpunt in de EK-finale tegen de Sovjet-Unie maakte? En hoe komt die in hemelsnaam op een zolderkamer in Mierlo terecht? Waarom speelde Nederland in zo’n opvallend shirt in 1988? Hoe was het eigenlijk om als supporter bij de finale aanwezig te zijn? En wat weet jij nog over het EK? De antwoorden op deze vragen kom je op zaterdag 9 juni te weten! Die dag organiseert Staantribune een festival dat geheel in het teken staat van het EK 1988.

Bovendien heb je als abonnee kans om met FC Staantribune te spelen tegen een team van EDO, de eerste club van Marco van Basten. We besluiten de dag met de beelden die iedereen wel kan dromen, maar zo mooi zijn om weer eens te zien, zeker nu we een eindtoernooi missen.

De catering staat geheel in het teken van Nederland en de vier landen tegen wie Oranje speelde dat toernooi, en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door de dj’s van MotherSoccer!

Locatie: ucs EDO, Manitobadreef 8 (sportpark Overvecht-Noord) in Utrecht
Tijd: Inloop vanaf 12.15 uur. De wedstrijd tussen FC Staantribune (bestaande uit abonnees) en EDO begint om 13.00 uur en duurt tweemaal 25 minuten. Om 14.00 uur begint het programma met diverse gasten uit de voetbalwereld. Om 18.45 uur zenden we de hele EK-finale uit, waarna de dag ten einde is.
Kaarten: €10, te koop in de webshop!
Abonnees van Staantribune hebben gratis toegang en hebben dus recht op één gratis ticket. Stuur een mail naar info@staantribune.nl met je naam en abonnee-nummer.
NB: Introducees dienen dus wel een kaart aan te schaffen (of gewoon lid te worden en zich aan te melden). VOL = VOL! 

Je ontvangt enige weken voor het festival de tickets.