Elk land heeft haar eigen voetbalcultuur. Niet alleen de supporters hebben specifieke eigenschappen, maar ook het stadionvoer, de liederen of de stadions. In deze aflevering staat groundhoppen in België centraal.

Samen met Dimitri van Loock en Joris van de Wier bespreekt Jeroen Heijink alle mooie dingen van de Belgische voetbalcultuur. Hoe zit nou eigenlijk die competitie in elkaar en waarom zijn onze zuiderburen zo fier op de stamnummers? Dimitri gaat verder in op de verschillen tussen Wallonië en Vlaanderen in het voetbal. En Joris geeft tips over lost grounds die je zeker een keer gezien moet hebben. En hoe kijken de supporters daar eigenlijk tegen een BeNeLiga aan

Verder legt Joris uit wat hem nu zo in België aantrekt en krijgen we van de heren tips over stadionvoer. Ook worden de mascottes langs de velden nog even beoordeeld. En uiteraard behandelen ze door de aflevering heen weer vragen van luisteraars. Vragen, tips of suggesties over onze podcasts zijn altijd welkom via podcast@staantribune.nl.

Beluister de podcast over voetbalcultuur en groundhoppen in België via Soundcloud, Spotify of Apple Podcasts.

https://soundcloud.com/user-95712707/127-groundhoppen-in-belgie

Meer podcasts luisteren? Bekijk hier het overzicht.