De dag dat werd begonnen met de sloop van het Ludo Coeckstadion van Berchem Sport, zal menig stadionliefhebber binnensmonds hebben gevloekt. Weer een old school voetbaltheater dat ging verdwijnen. Om nog maar te zwijgen wat er voor in de plaats kwam: prefab mini-tribunetjes met de sfeer van een supermarkt in het goedkope segment.

Maar de supporters van Berchem hebben veerkracht getoond, zo blijkt bij een bezoekje op een heerlijk milde, zomerse dag. Het stadion is aangepakt om er iets van de clubspirit in te krijgen. Alle uitingen vormen een lekkere potpourri aan lettertypes, want om eenheid in de communicatie geven ze bij Berchem helemaal niks. Iedereen doet wat-ie leuk vindt en daar is niks mis mee. Door marketingbureaus bedachte merchandise-poep zien we al genoeg.

Dat de oude hoofdtribune van Berchem Sport nog staat, is een grote plus. De tribunes ervoor staan letterlijk in de schaduw van deze klassieker. Ook zijn enkele afdekplaten in het dak eruit gevallen, waardoor de oude constructie zichtbaar wordt. En het mysterieuze deurtje aan de zijkant maakt het helemaal af.