Na vier boeken over voetbalsteden is het tijd om mezelf weer eens uit te dagen. En hoe doe je dat beter dan met een queeste. Maar wat voor queeste? Ga ik de Heilige Graal vinden met een Monty Python-esque gezelschap? Een ring vernietigen met een pervers rariteitenkabinet? Of een prinses bevrijden door een draak neer te steken (mijn naam heb ik in ieder geval mee)? Neen, ik kies lafjes voor een voetbalqueeste. Mijn doel is om een seizoen lang de FA Cup te volgen en in ieder van de veertien rondes minstens één wedstrijd te bezoeken. Van Whickham naar Wembley.

Eigenlijk wilde ik revisits voorkomen tijdens mijn queeste, maar Nottingham Forest – Leicester City was te mooi om te laten liggen. Het is een derby (al leeft deze meer in Leicester dan in Nottingham) en een kans voor Forest om na de FA Cup-winnaar uit 2020 ook die uit 2021 uit te schakelen.

Daarnaast smaakte mijn vorige bezoek naar meer. Ik hoopte dan ook op een overwinning voor Nottingham Forest op Leicester, zodat ik de club ook in de volgende ronde kon bezoeken. Voor de winnaar wachtte namelijk een thuiswedstrijd tegen Huddersfield Town.

Boefjes

Voor de wedstrijd zag ik de boefjes van Leicester aankomen op het centraal station van Nottingham en het leek wel een modeshow. Iedereen droeg zwarte kleding van Stoon IJsland, CP Company en Napapijri. Het deed bijna terugverlangen naar de tijd dat Burberry nog koning was. Ik zag een paar korte knokpartijen rondom het station, maar later bleek het overal in de stad raak te zijn geweest. Dieptepunt was de aanval van Leicester City op een brunchroom vol met bejaarden. De bejaarden wonnen overigens.

Net zoals tegen Arsenal was ook nu de City Ground weer heel luidruchtig, al was de sfeer anders dan toen. Het was veel grimmiger door wat er vooraf allemaal had plaatsgevonden. Over en weer werd er veel uitgedaagd. Leicester City werd compleet van de mat gespeeld en in het uitvak kon niet iedereen het meer kanaliseren. Bij de 3-0 liep een vlezig figuur het veld op om een speler van Forest een klap te geven. Dat lukte, maar hij heeft nu een stadionverbod voor de rest van zijn leven, een flinke boete en gaat waarschijnlijk een tijdje de gevangenis in.

De vlezige miste door zijn actie de totale ontmanteling van Leicester. Met 4-1 kwamen de Foxes er nog goed vanaf. Veel Leicester-supporters hadden toen het stadion al verlaten onder een massaal “Is there a fire drill?” van de City Ground. Met een thuiswedstrijd tegen Huddersfield voor de boeg ligt de weg naar de kwartfinale open, maar het zou juist heel typisch zijn voor Forest om die wedstrijd te verliezen.