HVV Helmond is van 1899 en de oudste club van Helmond. Berry van Aerle trapte er zijn eerste balletjes. Dat zegt de gemeente Helmond niet zoveel, want die doet haar uiterste best de club kapot te maken.

Zonder duidelijk doel werden twee velden afgepikt en omgeploegd. Eén veld is immers niet genoeg om in competitie te blijven, een club dient ook ruimte te hebben om te trainen. Maar nu komt het mooie: bij HVV Helmond zijn ze taai. Het hoofdveld, dat in bezit is van de club, wordt nu extra onderhouden. En twee strookjes achter het doel en achter de tribune worden trainingsveld. Up yours, gemeente.

Ze willen niet weg van de plek waar ze al sinds 1899 voetballen en gelijk hebben ze. Het is een klassiek Nederlands voetbalterrein, met een mooie tribune, de naam in gietijzer boven de toegangspoort en op de dug-out, en fraaie industrie als backdrop. Ook het clubhuis mag er zijn. Zo zie je ze niet veel meer en HVV Helmond verdient een groot en langdurig applaus voor de weerstand die het biedt aan een gemeente zonder enig historisch besef.

Meer werk van meesterfotograaf Marco Magielse vind je in zijn magnum opus, Final Whistle, alléén te bestellen in de Staantribune Webshop.