De Bundesliga bestaat zestig jaar! In Staantribune #49 hebben we hier al bij stilgestaan met een artikel van Frank Heinen over de hoogte- en dieptepunten uit de zestigjarige geschiedenis van de Duitse voetbaldivisie én een reportage met een supporter van SV Meppen. Maar dat is nog niet genoeg! Op donderdag 31 augustus organiseert Staantribune namelijk een speciale avond in Amsterdam, geheel in het teken van de Bundesliga, Bier und Bratwurst.

Met diverse kenners van het Duitse voetbal, onder wie Bas Timmers, voormalig redacteur van BN/DeStem en de Volkskrant, al jarenlang seizoenkaarthouder van Union Berlin en schrijver van onder meer het Duits-Nederlands Voetbalwoordenboek. En Bas heeft nog een verrassing die avond in petto!

Ook Groundhopper des Vaderlands Hans Douw geeft acte de présence om te verhalen over zijn ervaringen in de Duitse voetbalpiramide. En Jeroen Wibi Heijink, presentator van de populaire Staantribune Podcast, vertelt over zijn bijzondere collectie met Duitse voetbalshirts en zijn groundhopervaringen in de Duitse voetbalarena’s.

Wurst & Schnitzelhaus

Plaats van handeling: het Wurst & Schnitzelhaus, George Gershwinplein 6, 1082 MV Amsterdam (routebeschrijving).

En jij kunt er natuurlijk bij zijn! Als je zin hebt, kun je bovendien vooraf (op eigen kosten) een Bratwurst of schnitzel (of iets anders) mee-eten en vanaf 18.00 uur de loting van de Champions League volgen, waaraan onder meer Bas’ Union Berlin en natuurlijk landskampioen Feyenoord deelnemen.

Wel graag aanmelden van te voren, dan kunnen we een inschatting maken van het aantal gasten.

Programma Bundesliga, Bier und Bratwurst

18.00 uur: inloop + Champions League-loting kijken
19.00 uur: schnitzel/Bratwurst of natuurlijk iets anders eten
20.00 uur: start officiële programma
Tussen 22.00 en 22.30 uur: einde en BIER!