In een bomvolle ruimte in het Jan Louwers Stadion van FC Eindhoven is afgelopen zaterdag op de Italië Dag het nieuwe meesterwerk van onze huisfotograaf Marco Magielse gepresenteerd: Curva!

Na Final Whistle, over Britse grounds, en Plein, over Belgische velden en stadions, het derde koffietafelfotoboek onder de paraplu van Staantribune. De immer bescheiden meesterfotograaf droeg het boek op aan zijn vrouw Marleen, die Marco twintig dagen moest missen voor het samenstellen van het boek, dat in een gelimiteerde oplage van 500 exemplaren is gedrukt.

LET OP: er zijn bijna 300 exemplaren van dit boek verkocht, wacht dus niet te lang met bestellen voor de feestdagen!

Italië-kenners

Naast de presentatie van Curva konden de aanwezigen ook genieten van gesprekken met diverse Italië-kenners, onder wie David Endt, die een ode bracht aan het Italiaanse voetbal, commentator Emile Schelvis (die tijdens zijn commentaar tijdens de ‘s avonds gespeelde interland tussen Italië en Malta nog even terugkwam op Curva) en Michiel van der Sloot, die vertelde over zijn passie voor Feralpisalò en de band van de club met Palermo FC. Hans Otten vertelde uitgebreid over zijn liefde voor Genoa CFC.

En trouwe abonnee Willem van der Linden won een door Georginio Wijnaldum gedragen AS Roma-wedstrijdshirt.

De hele Italië Dag is terug te luisteren als Staantribune Podcast!