In de negenentwintigste aflevering van de Hand van Godcast blikken Ino Diepeveen en Jeroen Heijink weer samen terug op historische gebeurtenissen van afgelopen week. Jeroen komt erachter dat het op 6 juni precies 130 jaar geleden was dat de eerste strafschop ooit werd toegekend.

Werd deze ook direct benut en wie was de keeper? Verder kijkt hij samen met Ino terug op een geslaagde avond bij Erik van Goor. Laatstgenoemde is te gast in de podcast waarin matchworn Oranje shirts centraal staan.

Ino gaat terug naar het Jeugd WK van 1983 waar een enorm talentvol Oranje aanwezig was. Jeroen vertelt over zijn interesse in voormalig Oost-Duits profvoetballer Jürgen Sparwasser. Dit brengt hem ook bij de Europacup 2-finale tussen 1.FC Magdeburg en AC Milan en de 1500 ‘uitsupporters’ tijdens het WK-duel tussen de DDR en West-Duitsland in 1974.

Als laatste staat Ino stil bij de carrière van de jarige Arnold Mühren. Winnaar van veel zilverwerk en werd zelfs ooit speler van het jaar in Engeland. Ook deze week is er weer een winnaar van de prijsvraag en uiteraard staat er weer een nieuwe vraag klaar. In de rubriek ‘De vergeten speler’ staat Ben Weber centraal. In ‘Belle met Jelle’ vertelt Jelle Damen ons dat hij Europa ingaat met Prague Raptors.

Vragen, tips of suggesties over onze podcasts zijn altijd welkom: podcast@staantribune.nl. Beluister deze podcast nu via Spotify of Apple Podcasts!

Wil je behalve deze podcast over o.a. de strafschop die 130 jaar is, meer podcasts luisteren? Hier vind je het hele overzicht.

Foto: Pro Shots/Marcel van Dorst