Het zou zomaar even voorlopig de laatste kunnen zijn om zonder al teveel maatregelen op pad te kunnen. Joris van de Wier en Jeroen Heijink bevinden zich weer in het land van de huidige Europees kampioen: Italië. Beide heren ontmoeten elkaar op vrijdag in Genua. Op het programma staat een heerlijk affiche: Genoa tegen Sampdoria, de Derby della Lanterna.

Waar het voor Jeroen de eerste ‘Derby della Lanterna’ is, kan Joris een derde streepje achter deze derby zetten. Hoewel Stadio Luigi Ferraris niet meer nieuw is voor beiden, gaan hun herinneringen toch weer naar het WK 1990.

Een dag later vertrekken ze per trein richting Pisa. Toeristische trekpleister, maar vooral ook de plek van Mario Been én Wim Kieft. Arena Garibaldi ademt ‘Calcio’ uit. Hoewel de stoeltjes nieuw zijn, is de rest waarschijnlijk al 30 jaar niet meer onderhouden. Joris en Jeroen zien de thuisploeg, op dat moment de nummer 1 uit de Serie B, het opnemen tegen Lecce. De bezoekers bezetten plek nummer 2. En dat allemaal met de Toren van Pisa op de achtergrond.

Parma en Buffon

Na Pisa trekken beide heren richting Parma om daar onder andere Gianluigi Buffon het doel te zien verdedigen. In het zonnetje is het heerlijk vegeteren en dagdromen naar die prachtige periode van de thuisploeg in de jaren ’90. Zo volgen ze nog een tip op van een vaste luisteraar en bezoeken ze ook nog een museum in het stadion. Als afsluiter van die dag vervolgen ze hun reis richting Reggio Emilia waar ze de wedstrijd Sassuolo – Lazio bezoeken. Uiteraard ook nog genoeg tips over eten, kaarten en andere zaken.

Vragen, tips of suggesties over onze podcasts zijn altijd welkom: podcast@staantribune.nl. Beluister deze podcast over de Derby della Lanterna nu via Spotify of Apple Podcasts. Bekijk hier het hele overzicht van onze podcasts.

Foto: Proshots