In Hoboken liggen twee interessante velden naast elkaar. De houten tribune van KSC Maccabi is van grote schoonheid, uniek in zijn soort. Bij de buren van RVC Hoboken staat een mooie Elascon-tribune. Op dit laatste terrein vond afgelopen woensdag de finale van de Beker van Antwerpen plaats: KBSK Retie tegen KFC Kontich.

Het werd al snel duidelijk dat deze beker een gewilde trofee is. De verhitte supporters uit Retie maakten het meeste kabaal en hadden spandoeken en rookstaafjes meegenomen, die van Kontich hielden zich met een Bolleke in de hand rustig in de weldadige schaduw van de hoofdtribune.

Wist u trouwens dat op het bijveld een mini-Elascon staat? Dat zijn nu van die dingen waar je in de mainstream media nooit iets over leest.

Foeilelijke beker

De wedstrijd was spannend en het zag er lang naar uit dat Retie een 1-0 over de streep ging trekken. Tot in de laatste minuut een dwarrelbal pardoes in het doel verdween, 1-1. Kontich begon aan een, wat later zou blijken, foutloze strafschoppenserie en nam zo de foeilelijke beker mee naar hun dorp.

Bekercompetities hebben altijd iets magisch. Als klein clubje kun je met een beetje geluk zomaar ver komen. En een prijs is een prijs. De Beker van Antwerpen verdient navolging.

Anale Driehoek

In de jongste aflevering van de Staantribune Podcast gaan Joris van de Wier en Jeroen Heijink op bezoek in België om de finale van de Beker van Antwerpen te bezoeken tussen KBSK Retie en K. Kontich FC. Maar voordat zij dit doen, gaan zij samen met vriend-van-de-show Koen Driessen de befaamde ‘Anale Driehoek’ bezoeken.