Wie wordt de nieuwe coach van het Nederlandse voetbalteam?

Voor het WK in Qatar is Louis van Gaal uitgekozen als de bondscoach van het Nederlands elftal. Na het WK zal er echter weer een nieuwe coach komen die het Nederlands elftal zal begeleiden. Het is al bevestigd door Kelbet dat dit Ronald Koeman wordt na het WK de nieuwe bondscoach van Oranje. Dit zal de tweede keer worden dat Koeman als bondscoach voor het Nederlands elftal zal coachen.

De eerste keer dat Koeman bondscoach was

In de tijd van 2018 tot 2020 is Koeman ook bondscoach geweest. Het grootste succes dat hij behaald heeft in deze tijd, was de Nations League. Hierbij heeft Oranje namelijk de finale gehaald. Echter hebben ze in de finale verloren van Portugal.

De kwalificatie van het EK ging onder begeleiding van Koeman ook redelijk goed. Echter werd er verloren van Duitsland en gelijkgespeeld met Noord-Ierland. Naast deze wedstrijden heeft Oranje alle wedstrijden gewonnen. Hierdoor hebben ze onder begeleiding van Koeman het EK alsnog gehaald.

Koeman bij Barcelona

Voordat Koeman opnieuw als bondscoach aangenomen is, was hij in functie als coach bij Barcelona. In oktober is hij ontslagen omdat Barcelona een slecht seizoen had gespeeld. Het was dan ook niet te voorkomen dat Koeman ontslagen zou worden.

Doordat Koeman tegen Rayo Vallecano had verloren, werd zijn reputatie steeds slechter bij FC Barcelona. In dezelfde tijd verloor hij weer van Real Madrid en LaLiga. Verder scoorden ze ook slecht op de Champions League. Hier wisten ze in drie wedstrijden namelijk maar 3 punten te scoren. Hierdoor stond Koeman er steeds slechter voor.

Bij FC Barcelona was er ook al een tijdje een wens om Xavi op te pakken als coach. Hierdoor was het ontslag van Koeman alleen maar uitgesteld. Hierbij kwam ook nog dat Koeman niet ondersteund werd door alle teamgenoten en leidinggevenden van FC Barcelona. Xavi daarentegen had veel steun en werd meteen succesvol.

Een nieuwe kans

Na zijn ontslag heeft hij echter wel direct een nieuwe baan aangeboden gekregen door Oranje. Hij vervangt Louis van Gaal als bondscoach als Van Gaal het Nederlands elftal begeleidt heeft tijdens het WK van 2022.

Hierdoor heeft hij weer een kans om zichzelf als coach te bewijzen. Door het Nederlands elftal naar meerdere overwinningen en misschien wel een finale te helpen, kan hij zijn naam weer zuiveren en laten zien dat hij het wel in zich heeft.

terug naar overzicht