Wat zijn de laatste trends in de voetbalwereld?

Voetbal is al jarenlang een zeer populaire sport over de hele wereld. Het wordt niet alleen goed bekeken, ook is het een erg populaire sport om te beoefenen. Om ervoor te zorgen dat voetbal voor zowel de huidige als toekomstige generaties aantrekkelijk blijft, moet de sport blijven innoveren. In dit artikel lees je alles over de laatste trends in de voetbalwereld.

Bol.com

Technologie

Technologie heeft de afgelopen jaren bijgedragen aan het verbeteren van de sport op verschillende vlakken, zowel voor atleten als voor toeschouwers. De doellijntechnologie zorgt er bijvoorbeeld voor dat er nooit meer getwijfeld wordt of een goal wel of niet telt. Een ander voorbeeld is de sensortechnologie die de prestaties van sporters monitort, analyseert en helpt verbeteren. Dat de sporters steeds meer worden gemonitord en geanalyseerd, zorgt ervoor dat hun prestaties verbeteren. Het is dus ook geen rare gedachte dat dit alleen maar meer wordt in de toekomst. Ook kan er gedacht worden aan features als een ‘first-person view’ voor de voetbalfan. Hiermee kan worden meegemaakt wat een speler ziet, hoort en zelfs voelt.

Veiligheid voor de spelers

Het gebruik van technologie in voetbal en ook andere sporten wordt dus steeds gebruikelijker. Soms is het zelfs essentieel voor de veiligheid van de spelers. Denk bijvoorbeeld aan een shirt met hartslagmeter. Ook zijn er technologieën die de spiervermoeidheid van een speler meten. Dit leidt uiteindelijk tot betere prestaties, maar voorkomt ook blessures.

De tegenstander voor zijn

De enorme databases met videobeelden van spelers uit de hele wereld zorgen er ook voor dat een voetbalclub kan inspelen op de rivalen. Door de videobeelden te analyseren, kan een voetbalclub de tegenstander voor zijn. Voetbal wedstrijden worden dus niet alleen voor amusement gebruikt, maar ook als materiaal om de tegenstander voor te zijn. De data van de videobeelden kan worden geanalyseerd worden door kunstmatige intelligentie, voor een nog efficiënter proces. Kunstmatige intelligentie kan patronen identificeren die zelfs door zeer ervaren coaches niet geïdentificeerd kan worden. Zo wordt ontdekt wat de beste speelstijl en formatie is om tegen een bepaalde club te spelen. Daarnaast identificeert het zwakheden van de tegenstander en helpt het spelers te verbeteren.

Technologie speelt dus al een grote rol in de voetbalwereld. De komende jaren zal dit alleen maar meer worden. Voetbal innoveert en de spelers worden steeds beter. Er zullen ook steeds meer taken geautomatiseerd worden door Big Data. Een voorbeeld hiervan is dat kunstmatige intelligentie in de toekomst steeds vaker gebruikt zal worden om jong talent te vinden.

terug naar overzicht

Lees verder...