Wat zijn de kansen van het Nederlands elftal op het WK 2022?

De laatste keer dat Nederland op een wereldkampioenschap de finale bereikte, was alweer 12 jaar geleden. Tegenstander was Spanje en de finale had een verlenging nodig om uiteindelijk Spanje als winnaar aan te wijzen. Voor eerdere finales moeten we terug naar de vorige eeuw, namelijk 1974 en 1978 en ook toen moest het Nederlands Elftal genoegen nemen met een tweede plek op dit prestigieuze voetbaltoernooi.

Bij het vorig WK was Nederland niet van de partij en we hebben dus acht jaar moeten wachten om eindelijk weer uitzicht te hebben op die felbegeerde wereldbeker. Louis van Gaal kan beschikken over een mooi spelersgroep die in theorie alle potentie heeft om de lange weg naar de WK finale met succes te bewandelen.  We zijn in een gunstige groep terecht gekomen die verder bestaat uit Senegal, Ecuador en Qatar. Het zou geen enkel probleem mogen zijn om uiteindelijk als groepswinnaar uit de bus te komen. Niet vreemd dat de wedkantoren Nederland als favoriet voor groep A hebben aangemerkt.

De beste voetbal odds voor groep A

Volgens Unibet, een van de grotere online wedkantoren, zijn de kansen voor Nederland in Groep A zeer gunstig (64%). Over wie als tweede in de groep zal eindigen, is men minder zeker. Senegal en Ecuador zijn volgens de bookmaker erg aan elkaar gewaagd en zullen naar verwachting de 2e en 3e plek innemen. Ondanks dat het thuisland altijd een licht voordeel heeft, zien de wedkantoren het niet gebeuren dat Qatar de eerste of tweede plek zal bezetten. Kijken we naar de beste voetbal odds, dan eindigt Nederland op de eerste plaats, waarschijnlijk gevolgd door Senegal. Ecuador zijn op een derde plek en Qatar als vierde na het spelen van de groepsfase uitgespeeld.

Hoe ziet de weg er na de groepsfase voor Nederland uit?

Komen de voorspellingen uit, speelt Nederland tegen de nummer 2 uit groep B. Engeland staat er in die groep. Voor de tweede positie wordt Wales getipt. De laatste ontmoeting tussen Nederland en Wales was in juni 2022. Tijdens de kwalificatieronde voor het WK verliet Nederland met een 2-1 overwinning het veld. Dat biedt in ieder geval een mooie uitgangspunt voor een eventuele volgende confrontatie tussen beide landen, waarbij Nederland zeker de favoriet zal zijn.

De kwartfinale zou dan wel eens een confrontatie kunnen opleveren met Denemarken of Argentinië en mochten we die kwartfinale overwinnen, dan staan we mogelijk in de halve finales tegenover Brazilië of Spanje. De Spanjaarden ontnamen ons in 2010 de titel, dus dat zou een mooi moment voor revanche kunnen opleveren. Volgens verschillende voorspellingen, gebaseerd op de huidige beste voetbal odds zouden we dan in de finale tegenover Frankrijk staan.

Wedden op de prestaties van het Nederlands elftal

Begin je langzaam in de stemming van het WK 2022 te komen en wil je eens kijken in hoeverre jij in staat bent allerlei juiste voorspellingen te doen, dan is dat tegenwoordig heel eenvoudig. Meld je aan, bekijk de vele weddenschappen die je kunt afsluiten en plaats je eerste weddenschap. Houd er wel rekening mee dat des te groter de kans is dat je een weddenschap wint, des te kleiner je winstbedrag zal uitvallen. Echt geld verdienen met wedden op sport kan eigenlijk alleen door op het juiste moment de meest onwaarschijnlijke uitkomt correct te voorspellen!

terug naar overzicht