Voetbalcultuur in Duitsland [podcast]

Elk land heeft haar eigen voetbalcultuur. Niet alleen de supporters hebben specifieke eigenschappen. Maar ook het stadionvoer, de liederen of de stadions. In deze aflevering staat de voetbalcultuur van Duitsland, onze oosterburen, centraal.

Bol.com

Samen met Toon Heupink en Hugo Vagevuur bespreken Joris van de Wier en Jeroen Heijink alle mooie, maar ook minder mooie dingen van het Duitse voetbal. Zowel Toon en Hugo zijn groot gebracht door de invloeden van Die Sportschau. Zij steken regelmatig de grens over om een wedstrijd of lost ground te bezoeken. Het verschil tussen ‘Ost’ en ‘West’ wordt ook uitgebreid besproken. En ze vertellen over hun gesprek met Willi ‘Ente’ Lippens in Essen.

De derby van Leipzig werd bezocht en er worden tips gedeeld over stadions of voetbalmonumenten die je gezien moet hebben. En politieke invloeden bij de supporters: we komen er helaas niet onderuit. Joris pakt nog even zijn moment om de eigenaardigheden van Duitse vinckers te bespreken. Uiteraard beantwoorden we ook weer vragen van de luisteraars. Vragen, tips of suggesties over onze podcasts zijn altijd welkom: podcast@staantribune.nl.

Beluister onze podcast over voetbalcultuur in Duitsland via Spotify, Soundcloud of Apple Podcasts. Meer luisteren? Beluister hier alle Staantribune podcasts.

https://soundcloud.com/user-95712707/111-deutsche-fussbalkultur

Bol.com
terug naar overzicht

Lees verder...