Staantribune schenkt ruim 3000 euro aan Support Casper

Staantribune heeft de opbrengst van de shirtstentoonstelling in Rotterdam geschonken aan de stichting Support Casper. Met de donatie van ruim 3.000 euro steunt Staantribune het onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor alvleesklierkanker.

Bol.com

Iedere dag sterven er acht mensen in Nederland aan deze vorm van kanker, vaak binnen een jaar. De tentoonstelling Shirts of Cult: more than just a football shirt vond afgelopen najaar plaats. Dat was in het gebouw van Premium/Robey Sportswear in Rotterdam. Het bleek een groot succes. Honderden voetballiefhebbers bezochten de tentoonstelling van Staantribune en bewonderden de ruim vijfhonderd, veelal wedstrijdgedragen, shirts. Shirts van onder anderen Johan Cruijff, Robin van Persie, Zlatan Ibrahimović en andere sterren. De shirts kwamen uit de enorme collectie van verzamelaar Jesse Rabbeljee.

Hoofdredacteur Jim Holterhuës (op de foto boven geheel links, naast prof. dr. Casper van Eijck en Staantribune-medewerker Robert Breukers): “Wij zijn allen liefhebbers en het leek ons gewoon tof om een tentoonstelling over shirts, wat deel uitmaakt van onze voetbalcultuur, te organiseren. Het draait voor ons in de eerste plaats om de liefde voor het voetbal, niet om het geld. De opbrengst van de tentoonstelling wilden wij dan ook graag schenken aan een goed doel, in dit geval aan Casper van Eijck en zijn team van Support Casper.

Helaas heb ik zelf ook meegemaakt wat het is om iemand aan kanker te verliezen. Ik hoop dat met onze bijdrage nieuwe behandelmethoden kunnen worden gevonden die het leven van mensen met alvleesklierkanker kunnen verbeteren en verlengen.”

terug naar overzicht

Lees verder...