Staantribune #30 – Brentford is uit

Voor het coverartikel van Staantribune #30 – Brentford kon Joris van de Wier nog net op tijd een van de laatste thuiswedstrijden van Brentford op Griffin Park vincken, voordat de coronacrisis uitbrak. In een uitgebreide reportage vertelt de Brits voetbal-expert over zijn liefde voor het stadion, dat hij meerdere keren en in verschillende hoedanigheden bezocht.

Bol.com

Julian Droog reisde af naar Roemenië, waar hij op bezoek ging bij Ioan Sabău. Volgens veel Feyenoordsupporters een van de beste spelers uit de jaren negentig, maar desondanks ietwat vergeten. Milan Haak en fotograaf Marco Magielse konden nog een tafeltje boeken in het Wokstadion Zwolle. Vanwaar zij een thuiswedstrijd van PEC konden volgen.

Daarnaast schreef Menno Pot een persoonlijk verhaal over het Olympisch Stadion in Amsterdam (met schitterende foto’s!), blikken we met verschillende supporters terug op de eerste landstitel van FC Twente in de clubhistorie, tien jaar geleden alweer, en zoeken we uit hoe het ook alweer zat met de mysterieuze Voodooman, die 25 jaar geleden in een gifgroen pak langs het veld stond tijdens de Champions League-finale tussen Ajax en AC Milan. Had Ajax de Cup met de Grote Oren aan hem te danken? Vincent de Vries schreef een aangrijpend artikel over de laatste periode in het leven van de onlangs overleden Fernando Ricksen.

Vaste rubrieken

Ook de vaste rubrieken ontbreken niet:

  • De Goal: een doelpunt van Roger Milla tijdens het WK 1990
  • Het Portret: Frank Heinen over George Weah
  • Het Shirt: Emilio Butragueño in het smetteloze wit van Real Madrid (1988)
  • Voetbal & Muziek: Manchester United & Status Quo
  • Column Frank Heinen
  • De Voetbalstad: Deventer
  • En dat alles met fraaie foto’s van onder anderen Stuart Roy Clarke en Marco Magielse!

Zo kom je deze coronacrisis hopelijk al lezend wel door. Als je dan nog niet uitgelezen bent, kijk dan verder in onze webshop, waarin onder meer Final Whistle van Marco Magielse opnieuw verkrijgbaar is, hét fotoboek voor de stadionliefhebber. Uiteraard is Staantribune #30 – Brentford ook te koop in onze webshop.

terug naar overzicht

Lees verder...