Staantribune #34 – FC Groningen is nu verkrijgbaar!

Staantribune nummer 34 – met op de cover het Oosterpark, het oude stadion van FC Groningen – is vanaf vandaag verkrijgbaar! Het is weer een afwisselende editie geworden, met onder meer aandacht voor het vijftigjarig bestaan van FC Groningen. Journalist Robert Visscher schreef een persoonlijk verhaal over zijn gevoel voor de FC. Over het Oosterparkstadion, vliegende tackles, De Rookmagiër, awaydays & cupkoorts.

Bol.com

Daarnaast spraken we Bali United-speler Melvin Platje, die momenteel is uitgeleend aan De Graafschap, over zijn luxe leventje op het Indonesische eiland. Ook voormalig Fortuna Sittard-spelers Regilio Simons en Kevin Hofland komen aan bod en verschillende Fortunezen over het legendarische seizoen 1998-1999. Ook aandacht voor Niels Kokmeijer, de oud-speler van Go Ahead Eagles-speler die ooit een gruwelijke beenbreuk opliep. Tegenwoordig is hij een grote speler op het gebied van badjassen.

Reportages

Natuurlijk hebben we ook verschillende reportages. Zo ging Joris van de Wier naar Scourie FC, de mooist gelegen club van Schotland. We maakten een lange wandeling door voetbalstad Rotterdam. En je weet na het lezen van deze editie alles over de rivaliteit tussen 1. FC Kaiserslautern en SV Waldhof Mannheim. En over de Ecuadoriaanse club Aucas, opgericht door Nederlander Marius Hulswit. Julian Droog schreef een werkelijk schitterend portret van Hugo ‘Komt dat schóóóóóóóóót’ Walker, waarvoor hij onder meer Kees Jansma en Frank Snoeks sprak.

Bovendien hebben we de gebruikelijke rubrieken als de column van Frank Heinen. Hij nam ook een portret van de atypische wereldvoetballer Gaizka Mendieta voor zijn rekening. Ook De Goal (over het werelddoelpunt van Karel Poborský tijdens het EK 1996) en De Foto, waarin de Europa Cup II-finale tussen Manchester United en FC Barcelona in 1991 centraal staat komt weer aan bod. En we hebben het Ajax-shirt van Gerald Vanenburg.

Staantribune #34 - FC Groningen

Dat alles gelardeerd met schitterende beeldmateriaal van meesterfotografen Marco Magielse en Dirk-Jan van Dijk. En Stuart Roy Clarke, die ons meeneemt naar het Schotland van de jaren negentig.

En natuurlijk met de monoloog van Joop van Maurik. Want Joop hoort bij Staantribune, ook zonder kroeg.

Staantribune #34 – FC Groningen is uiteraard te koop in de Staantribune webshop.

terug naar overzicht

Lees verder...