Racing Club – Independiente [fotorepo]

Voetbalstad Buenos Aires Deel 2 is – alweer een tijdje – uit! Het langverwachte vervolg op de gelijknamige bestseller van Joris van de Wier. Begin 2020, net voordat de coronacrisis uitbrak, vloog Joris naar Buenos Aires. Hij bezocht onder meer de derby Racing Club – Independiente, een van zijn beste groundhops ooit. Racing wordt uitgebreid beschreven in Voetbalstad Buenos Aires Deel 2.

“Alles klopte bij Racing Club – Independiente: pre-match, sfeer en het wedstrijdverloop. Al ver voor de wedstrijd werd er gezongen en vuurwerk afgestoken. Nadat Racing vlak na de rust met negen man kwam te staan, leek een 0-0 het best mogelijke resultaat. Maar toen geschiedde het wonder en scoorde Racing met twee man minder ineens. Frustratie bij Independiente resulteerde in twee rode kaarten. Racing hield vol en wij waren getuige van een van de bijzonderste Avellaneda derby’s uit de geschiedenis.”

Meer over Racing Club en andere bijzondere clubs in het nieuwe boek Voetbalstad Buenos Aires Deel 2 van Joris van de Wier. Je kunt dit deel bestellen in de Staantribune Webshop. Ook Deel 1 is uiteraard te bestellen, maar LET OP: deze voorraad is bijna op!

Nog meer schitterende beelden van Argentinië vind je in het fotoboek Football Passion Buenos Aires van fotograaf Sebastian Frej. In Nederland alléén te bestellen in de Staantribune Webshop.

Fotoreportages

Bekijk ook de fotoreportages over:

 

 

terug naar overzicht

Lees verder...