Peterborough United – Manchester City [Van Whickham naar Wembley]

Na vier boeken over voetbalsteden is het tijd om mezelf weer eens uit te dagen. En hoe doe je dat beter dan met een queeste. Maar wat voor queeste? Ga ik de Heilige Graal vinden met een Monty Python-esque gezelschap? Een ring vernietigen met een pervers rariteitenkabinet? Of een prinses bevrijden door een draak neer te steken (mijn naam heb ik in ieder geval mee)? Neen, ik kies lafjes voor een voetbalqueeste. Mijn doel is om een seizoen lang de FA Cup te volgen en in ieder van de veertien rondes minstens één wedstrijd te bezoeken. Van Whickham naar Wembley.

Bol.com

Twee punten. Dat is alles wat Peterborough United haalde uit de laatste elf competitiewedstrijden. Niet echt een reeks die veel vertrouwen geeft als er een wedstrijd tegen Manchester City op het programma staat. Toch leeft de wedstrijd enorm in Peterborough en zijn de kaarten binnen een mum van tijd uitverkocht. “As long as we can keep it below 5-0 I’m happy”, zegt een optimistische supporter voor aanvang.

Posh

Het gezeur van Guardiola over het toevoegen van B-teams in de Football League is vervelend, maar het spreekt wel voor hem dat hij altijd een sterk elftal opstelt in de FA Cup. Voor de supporters van de Posh is het even slikken als ze de opstelling zien. Dit kan wel eens een lastige avond gaan worden.

Maar gelukkig voor hen zijn de Peterborough-spelers enorm gemotiveerd. Het volle stadion, de luidruchtige supporters, de tv-camera’s en het slechte veld zijn allemaal in het voordeel van de thuisploeg, die niet wil afgaan. Bij rust staat het nog altijd 0-0 ondanks honderdmiljard hoekschoppen voor de uitploeg. Als wordt omgeroepen dat City zowel John Stones als Aymeric Laporte inbrengt, grapt mijn buurman dat City bang is.

“Can we play you every week?” zingen de supporters van de Posh. Daar hebben ze al snel spijt van, want Phil Foden staat op in de tweede helft. In z’n eentje speelt hij Peterborough aan gort. Vooral zijn pass op de 0-2 van Jack Grealish is het terugkijken waard. Die heeft Nederland – Argentinië WK 1998-vibes.

Bol.com

Peterborough United – Manchester City blijft 0-2 en na afloop is eigenlijk iedereen tevreden. De thuissupporters omdat hun ploeg niet is afgegaan. Dat geeft weer een beetje hoop voor de degradatiestrijd. Bij City zijn ze ook tevreden, want terwijl de helft van de zogenaamde Big Six al uit de FA Cup is, ligt hun ploeg nog op koers naar Wembley.

terug naar overzicht

Lees verder...