Marino Pusic ontvangt eerste exemplaar FC Twente-boek

Marino Pusic, de trainer die FC Twente het afgelopen seizoen terugleidde naar de Eredivisie, zal aanstaande donderdag een van de eerste exemplaren van het boek Onmachtig Of Onmeunig – Een seizoen met FC Twente in de Keuken Kampioen Divisie van Bert Westerink in ontvangst nemen.

Bol.com

Bij de boekpresentatie in Boekhandel Broekhuis in Enschede zal ook wethouder Eelco Eerenberg aanwezig zijn. Hij speelde een sleutelrol in de reddingsoperatie van FC Twente vorige zomer. Het vormde de aanleiding voor de auteur om dit boek te schrijven. Ook FC Twente-iconen Kick van der Vall en Eddy Achterberg, de jeugdidolen van de schrijver, zullen een exemplaar in ontvangst nemen.

Onmachtig Of Onmeunig

Bert Westerink (Enschede, 1957) bestelde twee seizoenkaarten van zíjn club, FC Twente, juist vanwege de degradatie van de Tukkers in het seizoen 2017-2018. Vak 321, net als enige seizoenen eerder. Destijds omdat hij het gewoon een keer als supporter meegemaakt wilde hebben. Het seizoen 2018-2019 omdat het naar zijn idee een ‘cultjaar’ zou worden. Westerink besloot niet alleen de thuiswedstrijden in De Grolsch Veste te bezoeken, maar ook alle uitwedstrijden van Twente. Van Maastricht tot Leeuwarden en van Deventer tot Velsen.

Ruim tien maanden vergezelde hij FC Twente tijdens het avontuur in de Keuken Kampioen Divisie. Het bracht hem vriendschappen en zielsverwantschap. De voormalig wethouder van Groningen kreeg ook voor het eerst in zijn leven te maken met zaken als combi-regelingen en massale politie-inzet, ook als dat helemaal niet nodig was. Het over één kam scheren van voetbalsupporters ondervond de schrijver aan den lijve. “De bejegening is volledig afgestemd op incidenten. Protocollen zijn bepalend. Niet de mensen.”

Westerink wilde FC Twente met zijn supporterservaringen omhoog schrijven. “Voor wie erbij was, hoop ik dat dit boek de beleving oproept die het voor mij had: ik heb ervan genoten.” Het resultaat van Westerinks bevindingen leest u in Onmachtig Of Onmeunig – Een seizoen met FC Twente in de Keuken Kampioen Divisie, dat gisteren – de dag dat FC Twente haar 54ste verjaardag vierde – is verschenen. Het boek is verkrijgbaar in de betere boekhandel en uiteraard te bestellen in de Staantribune Webshop.

Presentatie

De boekpresentatie met o.a. Marino Pusic is donderdag 4 juli van 19.30 tot 21.00 uur bij Boekhandel Broekhuis, Marktstraat 12, in het centrum van Enschede. Toegang is uiteraard gratis. Aanmelden is niet nodig! Na afloop vindt een borrel voor genodigden plaats.

Foto: Pro Shots/Niels Boersema

terug naar overzicht

Lees verder...