Mag je vanaf de tribune in een stadion live op een wedstrijd wedden?

Als je graag een weddenschap plaatst, vraag je je misschien af of je dit ook mag doen als je zelf op dat moment in het stadion bent. In dit artikel belichten we precies hoe dit zit, en wat wel of niet is toegestaan bij het wedden op voetbal en andere sporten.

Bol.com

Wat is het verschil tussen pre-match en in-play wedden?

Voordat we de vraag zelf beantwoorden, eerst even een korte toelichting op de verschillen tussen pre-match en in-play betting . Zodra je namelijk een sportsbook bezoekt, krijg je hiermee te maken. Bij het plaatsen van een weddenschap op jouw favoriete club of een bepaalde uitslag kun je dit dus op twee manieren doen.

Pre-match betting

De eerste methode is voorafgaand aan de wedstrijd, vandaar ook de naam pre-match. In dit geval sluit je dus een weddenschap af voordat de wedstrijd begint. De odds, ook wel noteringen genoemd, fluctueren naarmate een wedstrijd nadert of als er bepaalde ontwikkelingen plaatsvinden. Denk aan een bepaalde uitslag van een ander team in dezelfde competitie of de blessure van een speler. Toch zijn de odds van pre-match weddenschappen redelijk stabiel in vergelijking met in-play bets.

Live betting

In-play bets, ook wel live wedden genoemd, zijn weddenschappen die je plaatst terwijl een wedstrijd al bezig is. De odds fluctueren in snel tempo en zijn afhankelijk van wat er op dat moment gebeurt. Op deze manier kun je inspelen op de actie en loopt de spanning nog meer op. Veel platforms bieden een livestream aan, zodat je de wedstrijd kan volgen tijdens het wedden. De enige vraag die resteert is natuurlijk, of je deze live weddenschappen mag plaatsen terwijl je zelf aanwezig bent?

Mag je wedden vanaf de tribune?

We kunnen met veel plezier meedelen dat online gokken is toegestaan terwijl je op de tribune zit. Het is dus legaal om een live weddenschap te plaatsen, terwijl je ook live naar de wedstrijd kijkt. Er is niets of niemand die je dus tegenhoudt om weddenschappen te plaatsen in het voetbalstadion, terwijl je het duel aanschouwt tussen de teams. Zolang je over een goede en snelle internetverbinding beschikt is dit gewoon mogelijk. Houd er wel rekening mee dat weddenschappen alleen kunnen worden geplaatst tijdens de reguliere speeltijd, iets dat een algemene regel is.

Voordelen van live wedden vanaf de tribune

Live wedden terwijl je live aanwezig bent heeft een aantal voordelen. Zo kun je namelijk direct reageren op een bepaalde actie, zonder ook maar enige vertraging. Naast het feit dat dit het volgen van een wedstrijd nog leuker maakt, zit er nog een voordeel aan vast. Je weet namelijk als eerste wat er gebeurt tijdens de wedstrijd en hier kun je direct op inspelen.

Ook kun je tijdens de wedstrijd meerdere weddenschappen plaatsen, iets dat niet mogelijk is als je kiest voor een pre-match bet. Zonder dat er de kans bestaat dat je jouw weddenschap verliest voordat een wedstrijd begint, denk aan een blessure van een topspeler of topspeelster bijvoorbeeld.

terug naar overzicht

Lees verder...