Lente uitjes vanuit Haarlem

De dagen worden langer, het weer wordt warmer en de bomen worden groener, kortom de lente is aangebroken. Het is de tijd van het jaar waarin de natuur ontwaakt uit haar winterslaap en alles weer tot leven komt. Daarom is de lente de tijd om naar buiten te gaan en te genieten. Ga op een picknick in het park, bezoek een markt of maak een fietstocht door de prachtige Haarlemse landschappen. Er zijn talloze activiteiten die je kunt ondernemen terwijl je geniet van het zachte voorjaarswindje.

Rondleiding door Molen De Adriaan

Deze karakteristieke molen is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Haarlem. De molen is al heel wat jaren oud en werd in 1779 gebouwd. Bij de molen kun je genieten van het prachtige uitzicht over de oevers van de rivier. En wist je dat Molen De Adriaan een van de weinige molens is in Nederland die nog steeds in bedrijf is? Op de dagen dat de molen geopend is kun je een interessante rondleiding volgen waarbij je de vijf verdiepingen kunt bezoeken. Er zijn ook allerlei leuke souvenirs te koop zoals postkaarten en stropdassen.

Moedig een voetbalclub aan

Een voetbalwedstrijd bijwonen kan een gezellig dagje uit zijn, zowel voor fanatieke voetbal fans als mensen die minder bekend zijn met de sport. De sfeer die je tijdens de wedstrijd ervaart is niet te vergelijken met de wedstrijd via de televisie kijken. Hoewel Haarlem zelf geen voetbalclub heeft zijn er genoeg andere clubs die je support nodig hebben. Gelukkig is de stad zelf niet ver weg van Amsterdam waar een van de grootste clubs van Nederland te vinden is. Mensen die online wedden op Ajax weten dat er een grote kans is dat ze zullen winnen. Naast Amsterdam kun je vanuit Haarlem ook gemakkelijk andere grote steden met een voetbalclub bereiken. Denk hierbij aan Den Haag, Utrecht en Rotterdam.

Bezoek het Frans Hals Museum

Het Frans Hals Museum is het kunstmuseum van Haarlem waar je werken uit de zestiende en zeventiende eeuw kunt bewonderen. In dit museum kun je echter ook moderne kunst bekijken. Het museum is vernoemd naar de bekende schilder Frans Hals die uit Haarlem kwam. Hals maakt een indrukwekkende collectie aan schilderijen gedurende de zeventiende eeuw. Zelfs als je niet gek bent op kunst zul je de prachtige architectuur van het museum vast en zeker kunnen waarderen.

Loop de route Heerlijk Haarlem

Ben je op zoek naar een unieke manier om Haarlem te verkennen dan is er geen betere manier dan de stadstour Heerlijk Haarlem te volgen. Deze wandelroute kun je volgen via je smartphone en het is de perfecte combinatie van geschiedenis en smaak. Tijdens de route loop je langs diverse hoogtepunten, bezienswaardigheden en uitzichten. De route heeft een totale lengte van 5,4 kilometer. Verder kun je de tour in maar liefst drie talen volgen, namelijk Nederlands, Engels en Duits. De stadstour is te downloaden in de Apple App Store of de Google Play Store.

Bewonder bloemen in de Keukenhof

De Keukenhof is sinds 23 maart weer geopend en je kunt deze fleurige tuinen tot en met zondag 14 mei bezoeken. De tuinen zijn weer prachtig gevuld met tulpen en andere bloemen. Daarbij ligt de Keukenhof op een korte afstand van Haarlem en is het voor zowel jong als oud een geweldig dagje uit.

Maak een boottocht over de Spaarne

Door het prachtige Haarlem loopt de even mooie rivier de Spaarne. Deze rivier biedt de mogelijkheid om de stad vanaf een andere kant te zien, namelijk vanaf het water. Vanuit de boot kun je de historische gebouwen goed bekijken en genieten van de groene natuur. Het is werkelijk een unieke manier om Haarlem te ontdekken.

terug naar overzicht