Hans Douw – Voetballiefde zonder grenzen [podcast]

Halverwege de jaren zeventig werd Hans Douw verliefd op de voetbalsport. Wat begon als een onschuldige hobby, groeit uit tot een levensproject. Hans raakte in de ban van stadions en reisde over de hele wereld om clubs te bezoeken.

Bol.com

Zo groeide hij uit tot de ‘Groundhopper des Vaderlands’. Deze titel kreeg hij tijdens een interview van de presentatoren van NOS Langs de Lijn. In deze aflevering van de podcast van Staantribune gaan hoofdredacteur Jim Holterhuës en presentator Jeroen Heijink samen met Hans in op het boek wat hij heeft geschreven over zijn reizen en avonturen: ‘Voetballiefde zonder grenzen’.

Hoe kwam het boek tot stand en welke verhalen en thema’s komen erin terug? Ook luisteren Jim en Jeroen aandachtig naar de verhalen van Hans. Bijvoorbeeld over hoe hij ‘Nebenplatz’-pech voorkwam op Gemeentelijk Sportpark Kaalheide. En hoe ver gaat hij om aan kaarten te komen en heeft hij ‘lijstjes’ waar hij echt trots op is? Waarom waren Buenos Aires en Faeröer een hoogtepunt voor hem en staat er nog iets op de wensenlijst van Hans?

Het boek zal op 16 april verschijnen en is inmiddels via een pre-order te bestellen in de webshop van Staantribune. Vragen, tips of suggesties over onze podcasts zijn altijd welkom: podcast@staantribune.nl. Beluister deze podcast nu via Spotify, Apple Podcasts (laat een review achter!) en Soundcloud.

https://soundcloud.com/user-95712707/123-hans-douw-voetballiefde-zonder-grenzen

Bol.com

Een overzicht van alle Staantribune podcasts is hier te vinden.

terug naar overzicht

Lees verder...